Noblesse Oblige kérdése:
Felétek hogy ismerik a tócsit? (Reszelt burgonya, kis liszttel olajban kisütve)
Figyelt kérdés
Dunántúlon tócsinak és berétnek nevezzük.
A válasz mellé írjátok oda, hogy mely megyéből vagy tájegységből származik.
2016. júl. 8. 09:39
1/32 anonim válasza:
tócsni , berét , reszelt laposka, Felénk ez 3 név elterjedt . Tolna megye.
Valahol egyszer azt olvastam ,hogy több mint 100 féle neve van elterjedve.
3/32 anonim válasza:
reszelt burgonya,liszt,só,ételizesiző,fokhagymakrém,1 tojás,olajozott tepsibe rakni.tetejét tejföllel megkenni és sütni
5/32 anonim válasza:
Laktam sváb faluban,ott rösztikének hívták. Szüleim alföldiek,ott görhönynek nevezték.
8/32 anonim válasza:
Lapcsánka, lepcsánka.... De én nem írok megyét, mert mi hagyományosan nem csináltuk, csak egy ismerősömtől szoktam el, és nem tudom neki honnan az eredet...
9/32 anonim válasza:
Tócsni, medvetalp, lepcsánka. (BAZ megye)
10/32 anonim válasza:
Valami parasztétel, amit parasztok esznek és maradjon csak a parasztfalvakban és a mezőn, ez a budapestiek véleménye (nem az enyém).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!