Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért hívják a finomfőzeléket...

Miért hívják a finomfőzeléket finomfőzeléknek, amikor szinte mindenki utálja?

Figyelt kérdés

2016. jún. 8. 07:48
1 2 3
 11/23 Noblesse Oblige ***** válasza:
91%
Én úgy nőttem fel, hogy se otthon, sem a menzán nem találkoztam vele. A pároméknál volt egyszer ez tálalva és kimondottan ízlett. (nincs semmi gondom sem a répával, sem a borsóval), szóval én felnőtt fejjel szerettem meg és csinálok is néha, már nincs mit kitalálnom.
2016. jún. 8. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk is előfordul otthon néha. Mind a két gyerek szereti + mi is a férjemmel. De csak borsóból és s.répából elkészítve, más zöldség nekem nem kell bele.
2016. jún. 8. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
Időnként egy kis zsenge karalábét szoktam még belekockázni /a répán és a borsón kívül/. Tojás sárgájával behabarva, tejföllel, pici cukorral isteni!
2016. jún. 8. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

Én se sűrűn találkoztam vele, csak sejtem, mi az.

A menzán szinte mindent utáltam, még a főtt krumplit is el tudták rontani.

A zöldségekért odavagyok, de a túl sok répa nekem se jött be. Ezért nem szeretem a répafőzeléket s azt a borsófőzeléket, amiben túl sok a répa (gondolom, ez a finomfőzelék). Vagy azt a borsófőzeléket, amiben sok a rántás vagy cukrot tesznek bele. Így is erősen édes a borsó és a répa miatt. S nekem pirospaprika kell bele. Ez ízlés dolga. Rengeteg ételt megeszem kifőzdékben, a finomfőzelék és a borsófőzelék speciel kizárt. A borsófőzelék a kedvenc főzelékem, ha itthon készül.


Azon már én is eltűnődtem, miért finomfőzelék a neve...

2016. jún. 8. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
Már elmúltam 30 amikor először ettem, pedig kiskoromban mindig menzás voltam. Az egyik kedvenc főzelékem. Igazából olyan mint a borsófőzelék, csak jobb :).
2016. jún. 8. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Minek bele rántás? Én ezt olivaolajjal fözöm, kevés vízzel és önmagába a zöldséget eszem meg és a kevés vízet amiben megfő.
2016. jún. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
57%

3-as vagyok!

Látod kérdező, ezek szerint csak te + én vagyunk akik útáljuk a finom főzeléket, mindenki más imádja!


De hogy ezért miért kellett minket lepontozni???

Mert akkor ezzel nemcsak engem, téged is lepontoztak! Mintha mindenkinek kötelező lenne minden olyan kaját imádni, amit a többség szeret!

2016. jún. 9. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim válasza:
91%
Én imádom :)
2016. jún. 9. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 A kérdező kommentje:

Én igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy miért hívják így, nem pedig arra, hogy ki szereti és ki nem.

Így elnevezni egy ételt nem korrekt dolog, mert ha valóban mindenki számára finom lenne, akkor jogos, de így, hogy sokan nem szeretik olyan, mintha a sült teveszart hívnánk arabok kedvencének, pedig azt se szereti minden arab.

2016. jún. 9. 11:34
 20/23 MnéSz.Enikő válasza:
91%
Azért "finom" a finomfőzelék, mert az édeskés borsó és a kesernyés répa a főzés, habarás után finom ízharmóniát alkotnak.
2016. jún. 9. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!