Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kókuszzsírral készült étel...

A kókuszzsírral készült étel laktatóbb, mint mondjuk a teavajjal készített? Mik a tapasztalataitok a kókuszzsírral kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 22. 08:55
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
NEm, semmivel sem laktatóbb, semmivel sem kalóriaszegényebb és semmivel sem egészségesebb - a kókuszzsír csak divat, és mivel ipari hulladék, amit el kell adni, hogy haszon legyen belöle, nagy reklámot csinálnak neki.
2016. ápr. 22. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Nem laktat jobban, de cserében igen egészségtelen. Míg a vaj 60%-bsn tartalmaz telített zsírsavakat, addigy a kókuszzsír több mint 90%ban, ami igen magas, még a disznózsírnál is rosszabb arányú.

Emellett transzzsírokat és hidrogénezett növényi zsírokat is tartalmaz, amik erősen rákkeltőek.


Gyakorlatilag egy méreg :(

2016. ápr. 22. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

2-es, a disznózsírban kevesebb telített zsírsav van, mint a vajban!

Zsírsav Család Százalék

Palmitinsav telített 25-28

Sztearinsav telített 12-14

Mirisztinsav telített 1

Olajsav egyszeresen telítetlen ω-9 44-47

Palmitolajsav egyszeresen telítetlen Δ-9 3

Linolsav többszörösen telítetlen ω-6 6-10

2016. ápr. 22. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
Az OÉTI szakembere szerint is 90 %-ban tartalmaz telített zsírsavakat. Vagyis semmivel sem egészségesebb, más zsíroknál.Divat lett, és sokan rákattantak, de majd elmúlik. Ráadásul drága is, persze ez relatív, hogy kinek mi éri meg.
2016. ápr. 22. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

A kókuszzsírnál nincs rosszabb, viszont a legkönnyebben emészthető. Ezt keverik össze azzal, hogy egészséges. :)

A legegészségesebb az állati zsiradék, és természetesen a legnehezebben emészthető.

A napraforgóolaj és tsai vannak középen.

2016. ápr. 22. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

Nem laktat jobban, ha ugyanannyi zsírt jelent, mint a felhasznált vaj.

A vaj finomabb és drágább, a kókuszzsírról pedig olvashatsz egy csomót. A telítetlen zsírokkal nincs baj, de én nem győzködök senkit, ráadásul a kókuszzsír közepes lánchosszúságú, ami előnyös, nem lesz belőle transzzsír ésatöbbi. A gyk-sok valamiért ugyanúgy fújnak rá, mint a paleo étrendre, viszont a külföldi fórumokon s persze sok magyar helyen is igencsak odavannak érte, legalábbis ahol járok (nem paleósok). Persze a kókuszzsírok sem egyformák, a hidrogénezettet nagy ívben kerülni kell, az extra szűz pedig egészen más műfaj lehet, arra nekem nem telik, de nincs is rá szükségem :)


Én keveset használok, mert szálkásítok és a zsírbevitelemet telített állatira alapozom (akad növényi is azért) s így is rengeteg kókuszt használok, mert szeretem, támogassuk már a helyi termelőket is...

Roppant egészségtudatos is vagyok, rengeteget teszek az egészségemért, már alig eszem meg valamit, ennél többet nem tudok tenni, az már igen egészségtelen is lenne.

A kókuszzsírnál jobb opcióm nincs, de nem is kell. Mivel tudós nem vagyok, maximum mások sokéves tapasztalataira s véleményére támaszkodhatok, ami alapján a kókuszzsír igen jó. Az étolajnál mindenképpen jobb, s még abba sem haltam benne anno.

2016. ápr. 22. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!