Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit főzzek,...

Szerintetek mit főzzek, vasárnap ebédre?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 9. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk fasírt lesz és krumpli. Még nem döntöttem el, hogy megfőzöm vagy kisütöm a krumplit.

Mi kevés húst eszünk, de vasárnap általában valamilyen húsos étel van a terítéken.

A minap meg rántott karfiol és rántott gomba volt-ezt is tudom ajánlani a vegetáriánusoknak, mert nagyon finom :)

Igaz, általában konzultálok a családdal, hogy ki mit enne, szóval még kiderül, de a milánóit is kérték a minap, szerintem az is egy jó ebéd :)

2016. ápr. 9. 18:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:):):)
2016. ápr. 9. 18:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Valami különlegesebbet :)

Én rizstésztát készítek wokban ázsiai zöldségekkel, levest shiitake gombából és kínai kelből. Desszertnek mangós túrókrém lesz.

2016. ápr. 9. 18:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pácolt vastagabb lapocka szeleteket sütök.

a pác: méz, kecsap, mustár, majoranna, bors, fokhagyma reszelve, vagy por. )csipetnyi kömény, bazsalikom, pici olaj.felszelek 2 közepes hagymát, félkarikára. egy műa. dobozba egy fél hagymát leszórok. Utána a húsokat egyenként jól megkenem a masszával, majd egy sort ráteszek a hagymára, és így tovább rétegezem a hagymával, míg tartanak a hozzávalók.

Most pihen a hűtőben holnapig.

Holnap egy kizsírozott tepsibe pakolom, úgy , ahogy van, hagymástól, szépen sorba.

Egy hangyányi vizet öntök alá, és szorosan lefóliázom.

be a sütőbe, és kb egy órát sütöm kb 180 fokon. Utána megnézem, megforgatom, ha puha akkor csak pár percet pirítom még

Ezalatt a hagyma is összesül a szafttal, isteni finom, fűszeres, porhanyós lesz a hús.

Sültkrumpli lesz mellé, savanyúságot nem is igényel, mert igen pikáns és szaftos.

2016. ápr. 9. 19:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :):):)
2016. ápr. 9. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Vasárnap általában nálam is húsos étel kerül az asztalra. Holnap viszont kicsit kevesebb időm lesz, mint általában - így most nem csinálok nagy faxnit a főzésből. Lencsefőzelék lesz, mellé pedig előveszek egy karika sütni való kolbászt a fagyasztóból, és ennyi.
2016. ápr. 9. 22:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!:):)
2016. ápr. 10. 08:56
 8/8 anonim ***** válasza:
72%

Tegnap rizses hús volt csirkéből

Ma Spencer-féle hagymás babot a sonka-maradékból (=hütőből)

Holnap resztelt máj nokedlivel

2016. ápr. 10. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!