Nálunk fasírt lesz és krumpli. Még nem döntöttem el, hogy megfőzöm vagy kisütöm a krumplit.
Mi kevés húst eszünk, de vasárnap általában valamilyen húsos étel van a terítéken.
A minap meg rántott karfiol és rántott gomba volt-ezt is tudom ajánlani a vegetáriánusoknak, mert nagyon finom :)
Igaz, általában konzultálok a családdal, hogy ki mit enne, szóval még kiderül, de a milánóit is kérték a minap, szerintem az is egy jó ebéd :)
Valami különlegesebbet :)
Én rizstésztát készítek wokban ázsiai zöldségekkel, levest shiitake gombából és kínai kelből. Desszertnek mangós túrókrém lesz.
Én pácolt vastagabb lapocka szeleteket sütök.
a pác: méz, kecsap, mustár, majoranna, bors, fokhagyma reszelve, vagy por. )csipetnyi kömény, bazsalikom, pici olaj.felszelek 2 közepes hagymát, félkarikára. egy műa. dobozba egy fél hagymát leszórok. Utána a húsokat egyenként jól megkenem a masszával, majd egy sort ráteszek a hagymára, és így tovább rétegezem a hagymával, míg tartanak a hozzávalók.
Most pihen a hűtőben holnapig.
Holnap egy kizsírozott tepsibe pakolom, úgy , ahogy van, hagymástól, szépen sorba.
Egy hangyányi vizet öntök alá, és szorosan lefóliázom.
be a sütőbe, és kb egy órát sütöm kb 180 fokon. Utána megnézem, megforgatom, ha puha akkor csak pár percet pirítom még
Ezalatt a hagyma is összesül a szafttal, isteni finom, fűszeres, porhanyós lesz a hús.
Sültkrumpli lesz mellé, savanyúságot nem is igényel, mert igen pikáns és szaftos.
Tegnap rizses hús volt csirkéből
Ma Spencer-féle hagymás babot a sonka-maradékból (=hütőből)
Holnap resztelt máj nokedlivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!