Szódabikarbóna?
Figyelt kérdés
Állítólag csökkenti a puffadást. Ha a túl sok kaját, vagy túl zsírosat ettem szabad enni? Mennyi? Milyen formátumban? (Pl lenyelni, vízben stb)2016. ápr. 13. 19:04
1/2 anonim válasza:
Ez mind butaság. A szódabikarbóna és a gyomorsav reakciójából só, víz és széndioxid keletkezik, tehát pont hogy növeli a gyomor (és ha nem jön fel akkor a belek) gáztartalmát.
NaHCO3 + HCl = NaCl + H2O + CO2
Ahogy látod, a gyomorsavat semlegesíti, és a már említett anyagokká alakítja át. Ezáltal savtúltengésre, gyomorégésre hatásos (egy ek szódabikarbónát kell egy pohár vízben feloldani). Ha a túl sok evés miatt érzel gyomorégést, abban az esetben nyugodtan használhatod, de ha nincs ilyen panasz, akkor csak ártasz vele, mert lelassítod az emésztést.
2/2 anonim válasza:
Túlevésre nekem kicsit jó, bár nem ég a gyomrom és inkább savhiányom van. Persze sokkal jobb nem túlenni magam, nem is szoktam. Teljesen fairnek érzem, hogy fáj a hasam, ha túlzabálom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!