Milyen lesz a tészta, ha nem teszek bele sütöport?
Tömör, lapos lesz.
Próbáld meg helyettesíteni szárított élesztővel vagy szalakálival.
Persze az sem mindegy, hogy milyen sütiről van szó.
Az kizárt, hogy a sütöportól fájna a hasa, hacsak nem teszel bele rengeteget.
Emellett nem mindegy, milyen receptröl van szó, de majdnem mindenre lehet alternatívát találni.
Sok receptnek van élesztös változata is, (de ez nem azt jelenti , hogy a sütöport kicseréled élesztölre, mert így nem müködik!)
A tojásosabb tésztákba nem szoktam szódabikarbónát tenni, a tojás is elég :) Pláne, ha sok fehérjehab is van benne, eleve igen laza tésztát kapok... El tudom ám képzelni, hogy nem minden tojásosra igaz ez, de az én kísérleteim mind sikeresek voltak eme irányban. Van sütim (elég közel áll a piskótához, úgyhogy nagyon tojásos, sőt tojáshabos), amit el is ront a szódabikarbóna, megrepedeznek a sütik. Pedig ha valaki keveset használ belőle, az én vagyok.
Ha valamiben nincs vagy alig valami a tojás, s más anyag sincs benne, ami lazítaná (alma, cukkini, répa - azt azért nem mondom, hogy ezek mellett felesleges lenne a szódabikarbóna, de ezek alapból könnyebb tésztát eredményeznek), akkor szódabikarbóna vagy hasonló nélkül igen tömör lesz. Embere és sütije válogatja, hogy ez baj-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!