Szódabikarbónás vizet (lúgosításhoz) lehet ízesíteni valamivel, hogy ne legyen olyan rossz íze?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 2. 15:59
2/3 anonim válasza:
Gyerekkoromban a nagyanyámnál nagy söröskorsóba tettünk cukrot, kis ecetet, szódabikarbónát, és fölöntöttük vízzel. habzott, mint a nyavalya, mindig ki is futott ( a mama örömére...xd )De, akkor finom limonádénak tűnt.
Szerintem kis cukor, citromlé most is jó ízt adna neki.Esetleg almaecet,ha bírod az ízét.
3/3 anonim válasza:
Citrom nem szerencsés a szódabikarbónához, mert közömbösíti a savat a só így rontja az eredményt. Az előbb leírt "gyerekkísérletnél" az ecetsav és a szódabikarbóna reakciója miatt habzott fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!