Enni vagy venni ? Ez itt a kérdés !
Enni sok kiváló halászcsárdában lehet, de legjobbat otthon, ha valaki jót tud főzni.
Venni max dobozolt alaplevet fagyasztva (sűrítményt), vagy halászlékockát lehet.
Szegeden a Kiskőrössyben vagy a Sótartóban, Érsekcsanádon a Rév Csárdában.
Pesten meglepően sokszor dícsérik a Szegedi Halászcsárdát (a hajót a rakparton, nem a förmedvényt a Gellért téren), de még nem próbáltam. A Rosenstein viszont állandóan magas minőséget ad, csak az árak is olyanok.
Személyes tapasztalatom idáig:
Poroszló Tisza-híd mellett Fehér Amúr Halászcsárda
vagy
Tokajba a Bonchidai étterem.
Algyői vagy Fehértói halászcsárdában, Szeged mellett. Aztán meg, Szegeden a halászlé fesztiválon, megkérdezed a versenyzőket, ma ki főzte a legfinomabbat, vsz. el fogják mondani, melyik standhoz menj.
Egyébként Szegeden a Belvárosi híd alatt ilyen fabódénál egész nyáron mérik a kva jó halászlevet (asszem, fehértói alaplével csinálják), elég olcsón, elvitelre főleg. Rengeteget, mmm, de megkívántam. :D
Csak azokat tudom említeni ahol már ettem halászlét, és ízlett. Eszerint hármat tudnék kiemelni:
1. Öreg Halász Vendéglő, Siófok (Number 1.)
2. Kiskőrössy Halászcsárda, Szeged (bár nekem kicsit zsíros volt a lé, de ettől függetlenül finom.)
3. Fehér Amúr Halászcsárda, Poroszló
+1. A sajátom, amit én főzök, de azzal lehet elfogult vagyok, ezért nem mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!