Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ti miért szeretitek a halászlé...

Ti miért szeretitek a halászlét? Szerintetek egészséges vagy nem?

Figyelt kérdés
Angolul kéne leírnom a kedvenc ételem, de nincs ötletem, hogy mit lehetne írni arra hogy miért szeretem. Az hogy egészséges-e vagy sem, szintén nem tudom. Gondolom igen, de mások véleményére is kíváncsi lennék.

2015. jan. 23. 12:36
 1/3 Trafó1 ***** válasza:
94%

Egy ételt azért szeret az ember mert finom, tetszik az ízvilága, passzol az ízléséhez, kellemes élményei kapcsolódnak hozzá, tehát mindenféle + dolog, azt hogy egészséges ráfoghatod, hogy a halhús egészséges, a csípős paprikának kimutatták a gyomor fekélyre gyakorolt pozitív hatását, nem terheli meg az emésztő rendszert.

Ezek jutottak eszembe.

2015. jan. 23. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

A halhús egészséges ez nem vitás. Egy halászlé is lehet egészséges, különösen, ha busából készül, mert ha már magyar ételről beszélünk és nyilván a halászlét magyar alapanyagból készítjük, akkor a busa nagyon jó választás. Szívbarát és omega3 zsírsavakban gazdag.

Ezen kívül nem mindegy az alap sem. Alapból a hagymás pirospaprikás alap nem kimondottan az egészséges étrendek közé tartozik, de nem véletlenül van egy fontos szabály a halászlére: Állati zsírban szabad főzni és szétolvasztani az őrölt pirospaprikát, mert csak abban olvad szét az őrölt paprika úgy, hogy az ne rakódjon le a belekre. Szoktak főzés közben is egy kis kanál zsírt tenni a már főlőben lévő halászlére, mert így jobban elvegyül az őrölt paprika. A csípősség néha lehet egészséges, de nem szabad túlzásba vinni. Időnként kimondottan jót tesz az emésztésnek, de inkább úgy, ha a nyers csípős paprikát belenyomkodod a tányérba.

És hogy miért lehet szeretni? :-)

A hal omlós fehér húsa, makulátlan íze eme levesben tud érvényesülni a legjobban. Nem telít el, mégis jóllakat egy szelet friss fehér kenyérrel. Simogat ahogy lecsúszik a nyelőcsőtől a gyomorig az édeskés lágy hús az enyhén csípős szafttal. Az igazi halászléből nem maradhat ki egy kevés paradicsom és zöldpaprika sem belefőzve, ettől pedig a nyár ízeit idézi. Valójában a halászlé nem más, mint: Magyarország, Balaton és Nyár.

2015. jan. 23. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi :)) nagyon jó dolgokat mondtatok, sokat segítettetek.
2015. jan. 24. 14:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!