Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki szereti a bajai halászlét?

Ki szereti a bajai halászlét?

Figyelt kérdés

Természetesen házi gyúrt tésztával.

Kinek melyik jön be jobban,a bajai vagy a szegedi halászlé?


2011. máj. 10. 13:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Egyszer ettem igazi bajai házi bográcsos halászlét, az volt életemben a legjobb.
2011. máj. 10. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Pláne ha nem gázzal,hanem akácfával tüzelnek alája:)
2011. máj. 10. 13:26
 3/17 anonim ***** válasza:
Mivel Szeged mellett lakok, mi tészta nélkül, sok hallal, belsőséggel készítjük a halászlevet. De néha előfordul, hogy gyufatésztát is főzök hozzá, mivel az is ízlett.
2011. máj. 10. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
Én a szegedit imádom, jó sűrűn, jó erősen... hmmm! Persze lehet, hogy csak azért, mert még nem ettem jó bajait. Tudtok javasolni olyan helyet, ahol igazán jól csinálják? (Mármint a bajait.)
2011. máj. 10. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a halászlevet! :)

Jó sűrűn, és mindegy,hogy van-e benne tészta vagy sem. Megeszem így is, úgy is...csak én adagolhassam bele az erős paprikát.


Üdv!

2011. máj. 10. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
Én mindenfajta halászlét imádok!
2011. máj. 10. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Csakis a bajai!
2011. máj. 10. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

Én szigorúan a "vegyeset" szeretem amit anyukám csinál, több halból, passzírozva mint a szegedi és tele finom tésztával mint a bajai.


Mmm... jajj most nagyon megkívántam :(:(

2011. máj. 10. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:

13 35ösnek

Hát én vendéglőben,még nem ettem igazi jót.Mindenféleképp háznál kéne megkóstolnod szerintem.Nincs ismerősöd Baja környékén?

Vagy esetleg Baján a Sobri halászcsárdában,ott talán jó de én mindig itthon csinálom,nekem az a legjobb amit én főzök:)Nem nagy durranás megcsinálni amugy.

Én mindig előtte való nap megveszem a halat,megtisztitom,besózom és rá rakom a hagymát is kilónként 1jó fejet szoktam felaprítani hozzá.Így áll egy napig.Ennek az a jelentősége,hogy finomabb lesz a halhus,ha igy pácolódik egy napig hűtőben.

Amikor nekilátok a főzéshez,mehet rá a víz kg onként egy liter+fél liter amit elforr.Mindig fával tüzelek alá,mert az ad neki egy kellemes füstös ízt.amikor felforr ,mehet bele a tört paprika,fontos hógy jó minőségű paprika legyen.Kg onként 1pupos evőkanál.Szoktam beletenni paprikakrémet és halászlékockát is ízlés szerint,és fokhagymát pár girizdet.De ezt csak akkor teszem bele mielőtt kész 10percel.A sósságát folyamatosan kóstolgatom szükség szerint teszek hozzá sót.Ja és még az elején az erős cseresznyepaprikát is beledobom.van aki külön főzi,hátha szét fől,de nálam még nem fordult elő ilyen.a forrás kezdetétől 35percig szoktam rotyogtatni.Fontos hogy végig jól forrjon,lobogjon.Mindig vékonyra vágom a fákat,amiket dobok a tűzre nehogy kialudjon főzés közben.Közben lehet borozgatni:)Mikor kész házi gyurt tészta a legfinomabb hozzá,de én szeretem kenyérrel is,attól függetlenűl,hogy bajai vagyok.jó étvágyat hozzá:)

2011. máj. 10. 14:27
 10/17 A kérdező kommentje:
Mondjuk szegedit még nem ettem,szívesen megkóstolnék,egy szegedit háznál,biztos az is nagyon finom.ha valaki tudja esetleg leírhatná hogyan készül a szegedi halászlé.
2011. máj. 10. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!