Hogy lehet megenni a birkát? Aki szereti, nem zavarja ez a fura mellékíz?
3 évtizedig elvoltam úgy, hogy soha életemben nem ettem birkahúst. Tegnap viszont egy rendezvényen birkapörköltet etettek velem. Jó, gondoltam megkóstolom, hiszen nem tudom milyen, soha nem ettem még.
Hát én pár falat után szó szerint rosszul lettem tőle. Konkréten birkatrágya szaghoz hasonló erős mellékíze volt. Ennek ilyennek kell lennie, vagy csak az elkészítés során rontottak el valamit?
Aki szereti a birkát, az nagyon dicsérte, hogy ez elsőosztályú és Karcagra lehetne vele menni birkafőző versenyre.
Mindenesetre én egy életre megutáltam a birkahús ízét.
# 8!
Banánt szagoltál már. Tudod milyen a banánszag. Az íze is hasonló.
Mivel trágyát nem ettem még (szerencsére), de szagolni szagoltam már, ez ahhoz hasonló íz volt. Nem tudom máshoz hasonlítani, mert semmi másra nem hasonlít csak annak a szagára.
Persze lehet bármivel kapcsolatban kötözködni, ha valaki csak azért jár ide, hogy a kákán is csomót keressen. :)
"Persze lehet bármivel kapcsolatban kötözködni, ha valaki csak azért jár ide, hogy a kákán is csomót keressen."
Nem csak azért járok ide.
Értelmes kérdésekre sok értelmes választ adtam már, nemegyszer oldalnyi hosszan érvelve és érveimet alátámasztva.
De ez nem egy olyan kérdés, amit komolyan kell (lehet) venni, így megengedtem magamnak egy apró élcelődést, amiben volt egy kis segítő szándék is, hogy máskor ne írj le értelmet dolgokat.
Mert magyarázhatod ahogy akarod, annak akkor sincs értelme, ha egy ízt egy illathoz hasonlítasz. Ilyen erővel írhatnád azt is, hogy olyan hideg volt, mint a pacal íze. Vagy olyan volt az íze, mint a Varázsfuvola nyitánya.
"...hogy máskor ne írj le értelmet dolgokat."
:D No comment! :D
Az hogy téged egy íz nem emlékeztethet egy szagra, illatra vagy fordítva az a te bajod. Attól még másnál nem biztos hogy így van. Pláne nem kéne mást leszólni a saját korlátozottságod miatt.
Na, jöhet megint a kontra! :D Már előre várom mi lesz az.
"Na, jöhet megint a kontra! :D Már előre várom mi lesz az."
Semmi.
További szép napot!
Azért azt tudnod kell, hogy birkahúst legalább 2000 éve esznek, de nem kizárt, hogy régebben és még nem temették el, mert rossz lenne, sőt, nagy kedvenc.
Szerintem az volt a baj, hogy evés előtt már a birkaszagra gondoltál és ezt érezted vissza amikor etted. Amúgy a pörköltbe több féle fűszer kerül, paprika őrölt és egész és erős zöld,bors örölt, egész,hagyma vörös, és egyéb ki hogy szokta. Szóval ennyi fűszer mellett nem tud semmi kellemetlen íz lenni, és én nem is szoktam érezni.
Én elhiszem, hogy vannak, akik egy-egy konkrét ételhez valami-bármi miatt egy-egy konkrét kellemetlen illatot társít, és akár mit is tesz, akkor is érzi...
én pl a zellert vagyok képtelen bármilyen formában is megenni, mindig valami dohos-rohadt szagot érzek rajta! :))
Na ja. Nekem az ilyen párolt, sült, főtt káposztás, karfiolos, karalábék ilyenek. Kimondottan rohadt szagukat érzek és már a szaguktól rosszul vagyok.
Azzal kapcsolatban hogy mit hány éve esznek és kinek mi ízlik, nem értem mi az összefüggés. Sokan például a halat sem szeretik, pedig azt is esszük már pár ezer éve...
Akinek ízlik a birka, egye nyugodtan. Nekem ott a disznó, csirke, kacsa, pulyka, liba, marha, nyúl, hal és egyéb húsféleségek. Még a vaspörkölt is ízlik. Sőt egy ismerősöm rendszeresen készít galambhúst. Azt is kóstoltam már és ízlett. Úgyhogy marad választék bőven. :)
Azért gondolom nem véletlen hogy egy átlag hentesnél, vagy akár a hipermarketek húspultjai rogyásig van minden sertéssel és baromfihússal. Még marha is akad elvétve. De birkát nagyon ritkán látok. Ha 2000 éve esszük, ha nem. Úgy látszik nem csak én nem rajongok érte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!