Zavar, hogy olyan sokan kidobálják az ételüket?
Érdekelne, mert én totál ilyen vagyok... nem bírnám kidobni az ételt, zavar, ha látom, hogy egyesek kiszórják a fél ebédjüket. Miért mernek annyit, ha nem tudják megenni? Inkább merjenek kétszer...
Sokszor látom, hogy a kenyér-szendvicsből is a héj sokszor a kukában landol...
Nem vagyok túl tehetős, se szegény, de mindig arra gondolok, hogy más azt szívesen megenné :(
Te is mind meg szoktad enni? Vagy ha nem, akkor elteszed vagy kidobod?
Az egyik válaszolónak üzenem, hogy ha a kutyának adja a megmaradt ételt, az szerintem nem "bűn" ha úgy tetszik, neki is kell ennie valamit, a tápok is általában húsból vannak, szóval... ráadásul mégsem a kukában vagy a wcbe öntve végzi :)
Mindegy, hogy ki dolgozik meg érte, azt a tehenet akkor is levágják, ha valaki megsezi, akkor is, ha a kukába öntve végzi... ha már minden áron állatot kell ölni, miért nem használják fel értelmesen? (Tisztelet a kivételnek).
Nem arról van szó, hogy "hajléktalannak osztogatni" meg ilyenek... hiszen azért elég tré dolog lenne egy lerágott csücsköt egy kéregetőnek dobni. Csak pl. a kenyér héja kb. 1/3-át kiteszi, és tulajdonképpen igy a pénzed 1/3-a, a learatott búza, az energia, munka stb. 1/3-a feleslegesen lett kidobva. Hát, aki gazdag, megteheti... kár, hogy sok embernek elmegy az esze, ha pénzhez jut :-/
Én dolgoztam konyhán a fehér mosogatóban és borzalom, hogy mennyi étel ment a moslékba. Elhiszem, hogy a szakács nem tud mindenki szájízére főzni, de hogy megveszi 1000-1500-ért az ebédet és éppen hogy beletúr...
Én is sajnálom, ami kimegy, igyekszem mindig annyit venni, enni, amit biztos megeszek, nem szeretek pazarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!