Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy olyan sokan...

Zavar, hogy olyan sokan kidobálják az ételüket?

Figyelt kérdés

Érdekelne, mert én totál ilyen vagyok... nem bírnám kidobni az ételt, zavar, ha látom, hogy egyesek kiszórják a fél ebédjüket. Miért mernek annyit, ha nem tudják megenni? Inkább merjenek kétszer...

Sokszor látom, hogy a kenyér-szendvicsből is a héj sokszor a kukában landol...

Nem vagyok túl tehetős, se szegény, de mindig arra gondolok, hogy más azt szívesen megenné :(

Te is mind meg szoktad enni? Vagy ha nem, akkor elteszed vagy kidobod?

2010. márc. 26. 01:42
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Én sem bírom... anyukámmal szoktunk is emiatt vitázni. Ne érts félre, nem vagyunk gazdagok, ő sem az az étel-kidobálós fajta, de néha megeseik, pl ha valamit már nem bírunk megenni! (ketten vagyunk)

Ilyenkor mindig rászólok :P

2010. márc. 26. 01:49
 2/27 anonim ***** válasza:
Miért, mit csináljon vele ha már nem bírja megenni? Adja fel postán etiópiába? ...
2010. márc. 26. 02:21
 3/27 anonim ***** válasza:

Engem sem zavar, sőt, utálom, ha rámszólnak, ha kidobom. Más persze, biztosan megenné, de most fogjam meg azt a 2x 4cm-es kenyérhéjdarabot, és járkáljak az utcán, hogy hajléktalanoknak kínálgassam? Különben is, attól, hogy én megeszem, neki semmivel sem lesz jobb, ugyanannyira lesz éhes, mintha kidobnám, szóval szerintem ez nagyon nagy hülyeség. A nagyanyám is folyamatosan ezzel szívta a vérem, mondtam neki, ha ennyire zavarja, hogy 2 evőkanál rizst otthagytam, fogja meg, tegye zacsiba, és akkor osztogassa, vagy adja fel portán az éhezőknek.

19/L

2010. márc. 26. 02:55
 4/27 anonim ***** válasza:

02:55-ös vagyok

Ha megenném, csak azért, hogy ne kelljen kidobni, akkor meg rosszul lennék. Megéri? Szerintem nem.

2010. márc. 26. 02:56
 5/27 anonim ***** válasza:

én mindig megdöbbenek magamban, amikor azt látom, hogy kajafutártól 7-800 ft-okért rendelnek, majd kidobják, arra hivatkozva, hogy kétszer egymás után nem eszik meg ugyanazt az ételt.

ez óriási pazarlás az egyén szintjén is, de a földet is kizsákmányoljuk (termények, állatok, energia).

meg aztán ott van az, hogy engem a szüleim kitettek 21 éves koromban az utcára, így jártam egyetemre, napi 16 órát gályáztam közben gyárakban, mindig éheztem, mert nem volt kajára pénzem. örültem, ha az albérletet ki tudom fizetni. éveken át havi 1-2000 ft-ot tudtam ennivalóra fordítani - nem kívánnám még az ellenségemnek se, milyen az éhségtől kóvályogva járni az utcán, dolgozni, tanulni menni.

nekem személy szerint mindig összeszorul a szívem, ha látom ezt a pazarlást.

és, tkp. nem is értem. gyakorló háziasszonyként nem értem, hogy ha vki nem tud vmit megenni, miért nem fagyasztja le a maradékot? vagy miért csinál 3x annyi kaját, mint amennyi belé fér?

2010. márc. 26. 04:31
 6/27 anonim ***** válasza:
Lefagyasztásnál sokat romlik a minőség, én speciel nem igazán eszem meg már a másnapos kajákat sem, nemhogy azokat amik már egyszer le is lettek fagyasztva. (jó, a levesek még oké, de más nem)
2010. márc. 26. 04:52
 7/27 anonim ***** válasza:
Hát sajnos én pont az a fajta vagyok akit nem szeretsz!!:)) Sajnos igen...nálunk elég nagy a kaja pazarlas!!NAGYON NAGYON sok kaját el kell vessek..és tudom, h ez nem jó, sőt a barátomnak én is mindig azt mondom, h más biza lehet h szivesen megenné...Csak nálunk az a baj, h elég sokat eszik a barátom, és akkor általában úgy van: ha nagy lábassal megroppintok valamit, akkor esetleg még másnap megkóstolja, de már többet nem eszik belőle..mivel szereti a változatos étrendet..DE egy ilyen eset után ugyebár mindig úgy döntök, h na jóóó akkor most kisebbel készitek h ne kelljen eldobni a maradékot..s akkor ilyenkor mindig úgy kapom el, h egy leültébe mind megeszi!!!:)) Szóval van amikor nem kell eldobjak kaját..de biza nálam többször van az amikor ki kell dobjak..De ez van..inkább nagyobb adagot készitek minthogy félóra múlva megint kelljen valamit főzzek.De persze nagyon jól tudom, h nem jól teszem..és azt is tudom h pénzt is többet tudnánk spórolni..
2010. márc. 26. 06:01
 8/27 anonim ***** válasza:

Igen!

[link]

Olvassad ezt el, és nem fogod kidobni, te kidobós!

2010. márc. 26. 06:30
 9/27 anonim ***** válasza:

Annyit kell venni, ami elfogy.

A maradékot pedig felhazsnálni. Nem kell újat főzni, míg van a régiből. Persze egy-két kanálnyi ottmaradhat, de mondták elégszer: " Többször szedj de keveset!

2010. márc. 26. 06:32
 10/27 anonim ***** válasza:

Aki kidobja az ételt,az a pénzét is pocsékolja.Valószínűleg van neki elég.

Ahogy előttem is írták,annyit kell szedni,amennyit megeszik,és inkább kétszer szedni,mint kidobni.

Semmi baj nincs a fagyaszott ételekkel,ha megfelően főzik és fagyasztják le.Ez csak finnyáskodás.

A fagyasztás időspórolás is.Érdemes és gazdaságosabb is egyszerre nagyobb mennyiséget főzni,és lefagyasztani.Akkor nem kell mindennap főzéssel tölteni az időnket.

2010. márc. 26. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!