Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy olyan sokan...

Zavar, hogy olyan sokan kidobálják az ételüket?

Figyelt kérdés

Érdekelne, mert én totál ilyen vagyok... nem bírnám kidobni az ételt, zavar, ha látom, hogy egyesek kiszórják a fél ebédjüket. Miért mernek annyit, ha nem tudják megenni? Inkább merjenek kétszer...

Sokszor látom, hogy a kenyér-szendvicsből is a héj sokszor a kukában landol...

Nem vagyok túl tehetős, se szegény, de mindig arra gondolok, hogy más azt szívesen megenné :(

Te is mind meg szoktad enni? Vagy ha nem, akkor elteszed vagy kidobod?

2010. márc. 26. 01:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Én mindig többször szedek kevesebbet. Vendégségben persze, hiába mondom, hogy elég, teleszedik, de sosem hagyom ott. Egyrészt, mert ételt nem dobunk ki, másrészt mert megsérteném a vendéglátómat. Meg is látszik az alakomon. ^^'
2010. márc. 26. 06:59
 12/27 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagyok. Ha otthon többet főzünk, mint ami egy étkezéskor elfogy, akkor napokig azt esszük, meg le is fagyasztjuk.
2010. márc. 26. 07:00
 13/27 anonim ***** válasza:

A munkahelyen fix adagok vannak, és néha a kis adag is olyan laktató, hogy nem bírom megenni. Az irodába a maradékot nem vihetem fel. Mit csináljak vele?

Máshol annyit eszek és szedek, amennyit meg bírok enni, étterembe meg nem járok, mert nincs rá pénzem. Örülök, hogy a munkahelyi étkezde olcsó, és hétköznap napközben így tudok főtt ételt enni, nem kell szendvicsen tengődnöm.

Akkor dobunk ki itthon ételt, ha romlott, és ez nem mindig csak rajtunk múlik. Sajnos vettünk már bontatlan mézet is, ami romlott volt, és a szavatossági idő alapján még jónak kellett volna lennie. Ez meg csak akkor derült ki, mikor felbontottuk, és megkóstoltuk.

2010. márc. 26. 07:03
 14/27 anonim ***** válasza:

Bocs, ez kicsit off az elején, de hogy lehet egy méz romlott? Legfeljebb kikristályosodott, nem? Teába még az is jó. Vagy nem tudom.

Nem szoktam ételt kidobni, az étel szent dolog nálam. Még a megszáradt zsemlét föl tudom használni, prézlinek. Viszont már jártam úgy, hogy vettem paradicsomot, és másnapra meglöttyedt, azzal nem tudtam mit kezdeni, ki kellett dobni.

2010. márc. 26. 07:42
 15/27 anonim ***** válasza:
én mindig annyit szedek, amennyit meg tudok enni.Ha főzök a családra akkor van, hogy 3 napig azt esszük, soha nem pazarlunk.Véletlen ha marad a tányéromon az is azért van, mert van 2 cicám és egy kutyám, akik várják a finom falatokat :)
2010. márc. 26. 07:45
 16/27 anonim ***** válasza:
nem tudom előre, hogy mennyit tudok megenni mert van hogy csak a szemem kívánja. ha megmarad megmarad. szerintem senkinek semmi köze hozzá hogy valaki így pazarolja a pénzét.ő kereste meg rá.
2010. márc. 26. 08:51
 17/27 anonim ***** válasza:

7:45 vagyok, nem írtam oda, hogy engem nem zavar, ha más kidobálja, csak ne panaszkodjon utána,hogy nincs pénze és nem tud mit főzni.

ezt azért írtam le, mert van olyan ismerősöm, aki ilyen.

de ha jobban belegondolok, mikor ezt mondja, akkor van hogy azt gondolom, én még szivesen megettem volna, ő meg kidobja, mert a férje nem tudja megenni a másnapos kajákat!

Addig nem főznék, amíg el nem fogy a másik!Azt enne töllem amit akar.ez már csak elkényeztetés kérdése.

Megenné ő ha nem lenne más és nem válogatna :)

2010. márc. 26. 09:43
 18/27 anonim ***** válasza:
90%

08:51

ezért mondják, hogy többször szedj, de keveset. Szedsz egy picit, megeszed, és ha még kérsz, szedhetsz.

persze más a menza, de ott nem megy kárba, ha veszélyes hulladék is, meg uniós disznó nem ehet moslékot, csak elviszi valaki a kutyának.

Ne dobd ki, nem illik!

Ha te fizeted, akkor se illik. Ha nem tudsz mit csinálni a pénzeddel, inkább úgy, bankóként dobáld ki, azt még valaki talán szívesen használná!

Persze, ha valami megpenészedik, muszáj kidobni, de ha látjuk előre, hogy sok lesz, akkor inkább odaadjuk a szomszédnak, vagy kitesszük kis csomagban az utcára.

Vagy ha olyan akkor lefagyasztom/megszárítom/elteszem/besózom. Amit kidobsz, a helyet egyszer újat fogsz venni.Halaszd el a vételt, amennyire lehet, és a megspórolt energiát fordítsd értelmesebb irányba! A kukánál!

2010. márc. 26. 11:44
 19/27 anonim ***** válasza:
78%

én nem dobom ki soha a maradékot.

Ha olyan,és annyi marad,akkor vagy megesszük vacsira vagy másnap, vagy kicsit "átalakítom" és úgy esszük meg - mondjuk ha nincs kedvünk ugyanazt enni és átalakitható a kaja (pl. csirkepaprikást eszünk tésztával és marad paprikás, akkor másnap betejfölözöm és főzök mellé nokedlit és már nem ugyanaz, vagy ledarálom a csirkepaprikást és csinálok belőle hortobágyi húsos palacsintát, stb.)

Ha meg végképp nem esszük már meg,akkor odaadom a kutyusaimnak - az szerintem nem pazarlás.

2010. márc. 26. 15:22
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem nagyon marad étel,ha marad akkor berakom a hütőbe későbbre ,másnapra,ha már több napos akkor a kutya megeszi. Azt aláirom hogy pénzkidobás ha nem eszed meg a kenyér héjját,na de ha megeszed attól nem laknak jól afrikában,szóval ez a "más meg éhezik" egy idióta szöveg,nem attól fognak jollakni ha én nem dobom ki a csikrecosntokat a kutyának..
2010. márc. 26. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!