Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan menzakoszt, amit...

Van olyan menzakoszt, amit nagyon utáltatok? Mit gondoltok a sulis menzáról?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért? :D


Nálam a csimbókos pörkölt vezeti a sort, de nem értem, hogy ilyen cafatokat, amiket még a disznó sem eszik meg, miért kell "felvásárolni" a hússal együtt, majd ráb¤szni a pörkölttel a főzelékre. Soha nem ette meg senki, undorító volt, szerintem pislogott is, mégis rátették. Persze utána panaszkodtak, hogy a gyerekek sosem eszik meg a húst, de könyörgöm....az ilyen konyhásnénik megennék azt a vállalhatatlan cafrangos moslékot? Gondolom nem.

Oké, hogy kevés a pénz, de miért kell akkor az ilyen mócsingokat megvenni? Ezt simán kispórolhatnák...


Egyszer ráharaptam véletlen az egyik ilyen rágós mócsingra. Azóta nem bírok az ilyen pörköltes főzelékekre nézni :D



Nektek van rossz emléketek? Vagy rossz konyhásnéni?:))


22/L



2015. dec. 23. 22:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Rántott hús. Azt hiszed hogy végre valami jó koszt, aztán ilyen rágós mócsingos szar az egész.
2015. dec. 23. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim válasza:
77%

Nem jut eszembe olyan, amit mindig elrontotak volna. A csimbókos husi nekem is ismerős, természetesen felvizezett főzelékkel. Volt amikor koszos köröm darabot találtam a rizsben meg fekete göndör szőrszálakat, de hát koleszban meg kell becsülni a plusz feltétet.... :D

Viszont a gyümölcsmártás pirított darával mindig isteni volt általánosban. Azóta sem ettem olyan finomat. :)

2015. dec. 23. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim válasza:
100%
Nekem az vitte a prímet amikor a kiflimbe egy kisebb-nagyobb szöget találtam :D
2015. dec. 23. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

A mócsingos esethez hasonló sokkot nekem a főzelékben található falatnyi zsírpacni jelentett. Megjegyzem, mindig odavoltam a zsírért, mindig eléggé támaszkodtam rá kalóriabevitelemet tekintve, de azért nem így. Huszonévek távlatából is emlékszem rá, brrr.

Szoktam még emlegetni a szilvahéjcafatos szürke löttyöt, amit gyümölcslevesnek neveztek, nem teljesen értem, miért. Láttam már gyümölcslevest, az teljesen más.


Azért voltak néha jó ételek is. Bár az első menzai csirkecombnál elsírtam magam, annyira kicsike volt (én is, az egyik legalacsonyabb elsős kislány, de attól még ennem kellett) :D

2015. dec. 24. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

"Oké, hogy kevés a pénz, de miért kell akkor az ilyen mócsingokat megvenni? Ezt simán kispórolhatnák..."


Ez aranyos :) De sajnos ez nem úgy megy, hogy elmész a henteshez, azt mondod neki, hogy nézze, kevés a pénzem, ezért nem vinném el a zsíros, mócsingos húst, azt vágja le, az egész árából vonja le, és a színhúst adja ennyivel olcsóbban :)


Ez úgy néz ki, hogy van az olcsóbb hús, ami zsíros, mócsingos. Aztán van a drágább hús, ami elvileg nem az, de amikor otthon kibontod a papírból, akkor azért van rajta aláhajtogatva egy kis mócsing. Na most ezt vagy belefőzöd a pörköltbe, vagy levágod, és a szemétbe dobod. Aztán van az extra bontású hús, amin tényleg nincs egy gramm zsír se, de annak az ára duplája az elsőnek.

Ez már ki van próbálva.


A képlet ilyen egyszerű: a menzakosztot előállító cég megveszi az olcsó húst, benne hagyja a zsíros cafatot, és elkér érte egy megfizethető árat, vagy megveszi az extra húst, nincs egy körömnyi zsír se a pörköltön, viszont két-háromezer lenne egy napi ebéd (havi hatvanezer!), mint egy közepes étteremben.


A konyhás néni nem olyan rossz, főleg, mert akivel találkozol, annak csak az a dolga, hogy kiossza az ebédet. A szakács, aki főzi, ő sem tehet sokkal többet az érdekedben, neki abból kell főznie, amit a nyersanyag normából megvásárolnak. Ha kidobná a fele húst, mert zsíros, akkor a főzelékedre nem jutna szafton kívül két kocka húsnál több.


Amúgy... én is utáltam világ életemben a menzakosztot, de mióta magam főzöm a pörköltet, abból a húsból, amit magam veszek, abból a pénzből, amit magam keresek, azóta másképp nézek az összefüggésekre.

2015. dec. 24. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A zöldbabfőzeléket eleinte ki nem állhattam, gimiben már meg-megettem... de leiratkoztam a menzáról örökre, amikor egyszer "sonkás kocka" címen adtak kaját... úgy nézett ki gyakorlatilag, mint valami rakott tészta, és közé volt rakva a hús, de elmondhatatlanul rossz volt... arról voltam "híres" az osztályban, hogy mindent megeszek kivétel nélkül, bármilyen szar is legyen, de ez megfogott... 2 villa után kuka :D életemben nem ettem olyan rosszat azóta se.
2015. dec. 24. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 zgyzgy ***** válasza:
100%

Mai eszemmel nem értem, hogyan voltunk képesek megenni azt a moslékot.

Az a szomorú, hogy a helyzet máig nem változott.

2015. dec. 24. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 zgyzgy ***** válasza:
100%

zöldbabfőzelék zsírban tocsogó mócsinggal,

forró, sós víz korhadt répadarabokkal,

mócsingos tarhonya,

rágós hússzelet csigatésztával,

rágós hússzelet gyümölcs szósszal,

zöldes rakott izé,

szikkadt sárgaborsó főzelék kolbásszal (egér),

lencsefőzelék kolbásszal (egér)

tejbegríz kakaóporral,

csirízes krumplifőzelék,

paradicsomos húsgombócok kutyahúsból,porcogóból, inakból.

2015. dec. 24. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Rántott ravioli tejfölös grízzel leöltve uborkasalátával. De nem szoktuk szeretni a túrógombócot hamis túróból sem, és nem szeretjük a "lé alma" teltálalását se gyümölcsként.
2015. dec. 27. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 Abel9 válasza:
66%
A vízben MOSÓSZER van, A rántott"húst" pedig lehetetlen elvágni KENÕKÉSSEL!
2016. jan. 4. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!