Olyan ételekre lennék kíváncsi, amelyek még másnap is jók. Ötletek?
HA nincs kedved/idöd minden nap fözni, akkor ne több napig egyétek ugyanazt, hanem a maradékot fagyaszd le adagokban, és utána felváltva tudod öket elöszedni.
Én minden ételn háromszoros mennyiségbsen készitek el, és két adagot a fagyasztóba teszek. Így változatos kínálat van, lehet válogatni, kinek mire van kedve és nem kell napokig ugyanazt enni, ami már nem olyan jól esik.
Általában egytálételek, tészta, rizsételek, levesek, zöldségek finomak másnap.
A tipikusan ropogós ételek, pl. panírozott zöldségek vagy húsok nem igazán élvezhetőek.
Tehát ami finom pl. másnap is:
lasagne, négy sajtos gnocchi, paradicsomos ravioli, gombás rizottó
tofus-zöldséges rizstészta szójaszószban
hagymakrémleves, burgonyakrémleves, brokkolikrémleves, sajtkrémleves, paradicsomkrémleves, stb.
rakott brokkoli, rakott karfiol, zöldséges-tejszínes rakottas
ratatouille, paradicsomos-sajtos tepsis penne
tejszínes burgonyatorta, karamellizált fűszeres répa, zöldbabos-gombás rakottas
sajttal töltött gombák, tejszínes cukkinitekercs, paradicsomos töltött padlizsán
citromos-fetás tepsis cukkini, parmezános tepsis padlizsán
pirított articsóka, túrós-hagymás töltött paprika vagy paradicsom
gombás-paradicsomos rakottas
a végtelenségig tudnám sorolni, remélem elég lesz ennyi ízelítőnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!