A WHO kiverte a biztosítékot a fél világon, de most őszintén?
Figyelt kérdés
Ez, hogy a vörös, zsíros, és füstölt húsok egészségtelenek nagy mennyiségben ez eddig is totál nyilvánvaló volt, most mi ez a hatalmas felháborodás ezen?2015. okt. 27. 21:34
11/12 anonim válasza:
Sztem azért húzós kicsit a dolog, mert minden rákkeltő. Nem tudsz egyetlen egy olyan dolgot sem mondani ami ne növelné a rák kockázatát. És ők most kiragadtak pár dolgot, megvizsgálták, és megmondták hogy ez rákkeltő. De ettől függetlenül nem vizsgáltak egy csomó más dolgot, pl a csirke vagy hal húst, a vizet, vagy gyakorlatilag bármit idesorolhatnék. Mivel minden más is rákkeltő. A ráknak pont ez a lényege. Mindentől burjánzik, a kérdés csak az hogy mitől milyen mértékben. És amit most ezek nagy okosan megmondtak, az nem olyan magas érték. Szóval csak riogatják a népet, akik a TVből tájékozódnak, és ráadásul betesznek az iparnak. De engem különösebben nem izgat mit mondanak, mert iszok, cigizek, nem sportolok, és naponta legalább 5-600 gramm feldolgozott hústerméket fogyasztok. :)
12/12 A kérdező kommentje:
utolsó, mivel a füstölt húsokról van szó, csirkét nem szoktak füstölni, a hal pedig ugyan ide tartozik, a füstölt hal.
Az akáccal az a baj, hogy nem csak a magja, de a kérge is erősen mérgező(robin, phasin, akaciin ezt most a wikiről kellett lelesnem:)), magában a fában is találni a méregből, de elenyésző mennyiségű, a probléma ott kezdődik, hogy nagyon sokan nem foglalkoznak vele, vagy nem is tudják és a kéreggel együtt füstölnek, sütnek stb stb, és ezzel bizony mérgezik magukat.
Én ha grillezek lehetőleg bükkfát használok, az elméletileg ártalmatlan ilyen szempontból, persze a füstben mindig vannak karcinogének, de grillezni jó :D
2015. okt. 28. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!