Snl.Drako kérdése:
Nagyon szeretem a halat, minden részét, és őszintén szólva kíváncsi lennék, hogy például a hal vére fogyasztható e, vagy mérgező? Néhol azt olvastam, hogy bizonyos halfajok vére ártalmas, de részleteket sehol sem, erről mit tudtok?
Figyelt kérdés
2010. aug. 20. 14:34
1/3 anonim válasza:
Ha jól tévedek, a Magyarországon is beszerezhető halak közül a márna, az angolna és a harcsa vére nem jó emberi fogyasztásra.
Miért?
"A hal vére natív, azaz friss és "élő" állapotban tartalamaz olyan anyago(ka)t, ami a te véráramodba jutva káros hatású. A mérgező halvér általában haemolizist okoz, tehát szétesnek a vérsejtjeink. Ehhez nem a halak vérét kell inni, elég, ha haltisztás közben megvágod a kezed, vagy van pár kisebb, de még nyílt sebed, akár a pecázás közben szerzett horog-karcolások. Amúgy kellő denaturálás (pl. főzés-sütés) után nyugodtan megeheted, az sem más, csak egy kis fehérje... szóval itt nem a kajával bejutó mérgekről van szó."
2/3 A kérdező kommentje:
Kösz szépen :)
2010. aug. 22. 20:39
3/3 anonim válasza:
vannak olyan állatok, ezen felül, melyek vére nem vasat, hanem rezet tartalmaz. Nem tudom, hogy van-e ilyen halfaj, de nem elképzelhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!