Írnátok néhány tejcukorérzékenyek számára is fogyasztható ételt?
Bármi, amiben nincs tejtermék (tej, tejföl, joghurt, sajt stb.). A felvágottak közül mindenben van laktóz, kivéve a Pick téliszalámit.
Viszont: lehet kapni laktózmentes tejet, tejfölt, joghurtot, kicsit drágább, mint a normál, de ha kell, hát kell. Laktózmentes sajtot az Aldiban normál áron tudsz venni, nem is drágább, mint a hagyományos. Mindenre van megoldás. :)
tejszármazék van a felvágottakban,de laktóz csak kevésben.
(egy tejfehérjeallergiás fiu anyukája)
Attol függ h tejfehérje diéta vagy laktóz.
Többféle szalámit is lehet enni,mi lekértük a fogyasztható ételek listáját,a hivatalos füzetet,és abban sok minden fel van sorolva,pedig egy tejfehérjeallergiás kevesebb tolgot ehet mint a laktózérzékeny.Ráadásul aki laktózérzékeny,nekik ott van a lactase tabletta ami a hiányzó laktáz enzimet pótolja,igy ha mértékkel,de ehet tejterméket az illető.
Ha csak a tejcukorra érzékeny, akkor az egyszerűbb történet, mint a tejfehérje érzékenység.
Savanyított tejterméket szerintem ehet (pl: joghurt, kefír), de a fenti linken nézzél körül.
Üdv!
Palacsinta (vízzel, tökéletes, én minig ezzel készítem), tojásos nokedli, gúlyás, húsleves, rántott gomba, hurka, sült kolbász, rakott krumpli stb
Amúgy,ha tej vagy tejfölös ételbe futsz bele az sem gond, mert lehet venni laktózmentes tejet, tejfölt, azzal is készítheted. Vagy simán helyettesíted zab vagy rízs"tejjel" a tejet. Ha a recept engedi, akkor esetleg vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!