Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Most őszintén egyes emberek...

Most őszintén egyes emberek miért beszélik be másnak, meg maguknak, hogy egy kérődző tehenek vagyunk?

Figyelt kérdés
Amit itt olvasgatok felháborító! Mindenki úgy csinálja ki magát ahogy akarja, nem az én dolgom, de ez a támadás a vegák felől már elképesztő. Higgyétek magatokat aminek akarjátok de ne erőltessétek rá a ferde nézeteiteket a normális emberre! Igen nagyon csúnya, és elfogadhatatlan ahogy a vágóhídon tartják az állatokat és ahogy bánnak velük. Azzal az emberrel ugyanezt csinálnám. De normálisan boldogan is fellehet nevelni a háztáji állatokat, és igen nagyon-nagy szükségünk van állati fehérjére ez tény. Mindenevők vagyunk. Azzal hogy nem esztek húst nem fogjátok megmenteni szerencsétlen állatokat! Inkább azt kéne szorgalmazni hogy humánusan öljék le illetve tartsák az állatokat ,tágas legelőkön nem egy 10 négyzetméteres "vasólban" benne több száz állat. Ezzel a vega cuccal ezt nem fogjátok elérni!
2012. dec. 9. 20:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Addig semmi bajom vegákkal, vegánokkal amíg nem tartanak egy utolsó aljanépnek, mert húst eszek. Az ő dolguk, hogy mit esznek, az én dolgom is az, hogy én mit eszek.
2012. dec. 9. 20:04
 2/15 tetro ***** válasza:
Húha, téged valami komoly támadás érhetett... Habár nem tudom hogy hol történt... :D
2012. dec. 9. 20:12
 3/15 anonim ***** válasza:
42%
Én is úgy vagyok vele,hogy nem zavarnak,de ne másra akarják ráerőltetni az általuk helyesnek gondoltakat.
2012. dec. 9. 20:53
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, lenne egy pár kérdésem hozzád:

1. Téged miért zavar az, ha valaki nem eszik húst? (teljesen mindegy milyen indokból)

2. Miért vagy azon a véleményen, hogy mindenki rád akarja tuszkolni a vegetarianizmust?

3. Ha egy vegetáriánus topicban olvasgatsz, ahova 95%-ban vegák járnak, miért lepődsz meg, hogy az ő ideológiájukhoz illeszkedő válaszokat látsz?

4. Ért-e már valaha atrocitás vegetáriánustól úgy, hogy nem te kezdeményezted a beszélgetést a helyes vagy általad ideálisnak vélt étrendről? Kötött-e már valaki beléd azért, mert látta, hogy húst eszel? (Ne haragudj, de ez fordítva szokott történni)

Mindemellett hozzáteszem:

Vannak vegák, vegánok, akik engem is felháborítanak. Ilyenek többek között azok, akik a gyereküknek nem adnak húst, mert ŐK MAGUK nem szeretik vagy nem tartják azt jónak.

2012. dec. 9. 21:16
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
"humánusan öljék le" ... hmm jot mosolyogtam :)
2012. dec. 10. 04:35
 6/15 anonim ***** válasza:
41%

Úristen, a kérdezőt megtámadta egy kelbimbó!!!! Segítsen már neki valaki!!!!

Egyébként hozzá se szagolsz a vegetarianizmushoz, akkor minek osztod itt az észt? Az se jutott még el az agyadig, hogy a vegák jelentős része eszik állati fehérjét tej és/vagy tojás formájában. Amíg alapvetően nincsen fogalmad sem az egészről, addig egyszerűen tárgyalásképtelen vagy...

2012. dec. 10. 12:46
 7/15 anonim ***** válasza:
17%

Előre jelzem, nem vagyok vega.

Két féle vega van. Van a "divatvega", aki az állatok védelmében nem eszik húst, és van aki egészségügyi meggyőződésből.

Ahogy itt olvasgattam már korábban a vega-húsevő vitákat, az a tapasztalatom, hogy nagyobb arányban szoktak támadni a húsevők a vegákra, mint fordítva, de ha mégis fordítva történik, az inkább a "divatvegákból" kerül ki.

Egyébként általában a vegetáriánussággal nincs semmi gondom, meg vagyok győződve róla, hogy egészséges táplálkozási forma, de a "divatvegákkal" viszont nagyon nem értek egyet. Van vega ismerősöm, és tőle sok mindent tudok a vegetarianizmusról, többek között azt is, hogy igen nagy ismeret kell ahhoz, hogy vegetáriánusként teljes értékűen tudjon táplálkozni az ember. Tudni kell, hogy mivel tudja bevinni az ember azokat a hasznos dolgokat, amikre szükségünk van a húsból. Márpedig nagyon sokszor lehet olvasni olyat, hogy-úgy döntöttem, vega leszek, adjatok ötletet, mit főzhetnék-ebből egyértelműen látszódik, hogy az illető nem tájékozódott egy szemernyit sem a döntése előtt.

És ez most nem támadás a "divatvegák" felé, hanem inkább egy jóindulatú tanácsnak vegyétek.

2012. dec. 10. 12:47
 8/15 anonim ***** válasza:
61%

"Két féle vega van. Van a "divatvega", aki az állatok védelmében nem eszik húst, és van aki egészségügyi meggyőződésből"

Most akkor én divatvega vagyok 10 éve? De jó, hogy eldöntöd helyettem :)

Ne haragudj, tényleg vannak divatvegák. Azok, akik pl. halat fogyasztanak és hasonlók. De a vegetarianizmusra való áttérés indokai miatt ne divatozz már le valakit kérlek.

2012. dec. 10. 13:04
 9/15 anonim ***** válasza:
40%

"vegákkal" viszont nagyon nem értek egyet. Van vega ismerősöm, és tőle sok mindent tudok a vegetarianizmusról, többek között azt is, hogy igen nagy ismeret kell ahhoz, hogy vegetáriánusként teljes értékűen tudjon táplálkozni az ember. Tudni kell, hogy mivel tudja bevinni az ember azokat a hasznos dolgokat, amikre szükségünk van a húsból."

Mondjuk ha lakto-ovo vegetáriánus vagy, akkor nem kell ezen sokat agyalnod: a tejtermékek és a tojás is teljes értékű fehérjeforrások.

A vegánok számára ez már problémásak, de gondolom te vegánokról még nem is hallottál, hiszen ők a vegetáriánusok kb. 5%-át sem teszik ki (pl.: a teljes holland populácó közel 5%-a vega, és 0.1%-a vegán.

2012. dec. 10. 13:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Ahhjj, már kifejtettem, hogy nem azzal van a bajom, hogy valaki növényevőnek hiszi magát, hanem azzal, hogy az emberiségről azt állítják, hogy divatból eszünk húst, hogy nem szükséges a szervezetnek, és nem fogadják el hogy mindenevők vagyunk, tehát szükségünk van fehérjére(főként állati), szénhidrátra (főként növényi) és zsírra (állati vagy növényi) Olyan dolgokat írnak hogy az hajmeresztő, a szemük előtt csak az lebeg hogy valaki vagy hús evő vagy növényevő, a mindenevő kifejezést nem is ismerik. Jahh és nem támadott meg senki, sőt hála istennek nem is ismerek vegetáriánust, de amikor olvastam itt gyakorin, hogy lebüdösözik a húst is fogyasztó embert, meg legyilkosozzák meg hogy az ő kifinomult arrukkal érzik a másikban rothadó fehérjét, hát ott elpattantak az idegeim. Úgy gondolom nem támadnánk őket ha nem állítanák az emberi fajról ilyen hülyeségeket. [link] Itt is azt boncolgatják, hogy az ember húsevő vagy növényevő. Érdekes a harmadik csoportról mi a jó fenéért nem írnak, az érdekes módon mindenhonnan kimarad.
2012. dec. 10. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!