Most őszintén egyes emberek miért beszélik be másnak, meg maguknak, hogy egy kérődző tehenek vagyunk?
Kérdező, lenne egy pár kérdésem hozzád:
1. Téged miért zavar az, ha valaki nem eszik húst? (teljesen mindegy milyen indokból)
2. Miért vagy azon a véleményen, hogy mindenki rád akarja tuszkolni a vegetarianizmust?
3. Ha egy vegetáriánus topicban olvasgatsz, ahova 95%-ban vegák járnak, miért lepődsz meg, hogy az ő ideológiájukhoz illeszkedő válaszokat látsz?
4. Ért-e már valaha atrocitás vegetáriánustól úgy, hogy nem te kezdeményezted a beszélgetést a helyes vagy általad ideálisnak vélt étrendről? Kötött-e már valaki beléd azért, mert látta, hogy húst eszel? (Ne haragudj, de ez fordítva szokott történni)
Mindemellett hozzáteszem:
Vannak vegák, vegánok, akik engem is felháborítanak. Ilyenek többek között azok, akik a gyereküknek nem adnak húst, mert ŐK MAGUK nem szeretik vagy nem tartják azt jónak.
Úristen, a kérdezőt megtámadta egy kelbimbó!!!! Segítsen már neki valaki!!!!
Egyébként hozzá se szagolsz a vegetarianizmushoz, akkor minek osztod itt az észt? Az se jutott még el az agyadig, hogy a vegák jelentős része eszik állati fehérjét tej és/vagy tojás formájában. Amíg alapvetően nincsen fogalmad sem az egészről, addig egyszerűen tárgyalásképtelen vagy...
Előre jelzem, nem vagyok vega.
Két féle vega van. Van a "divatvega", aki az állatok védelmében nem eszik húst, és van aki egészségügyi meggyőződésből.
Ahogy itt olvasgattam már korábban a vega-húsevő vitákat, az a tapasztalatom, hogy nagyobb arányban szoktak támadni a húsevők a vegákra, mint fordítva, de ha mégis fordítva történik, az inkább a "divatvegákból" kerül ki.
Egyébként általában a vegetáriánussággal nincs semmi gondom, meg vagyok győződve róla, hogy egészséges táplálkozási forma, de a "divatvegákkal" viszont nagyon nem értek egyet. Van vega ismerősöm, és tőle sok mindent tudok a vegetarianizmusról, többek között azt is, hogy igen nagy ismeret kell ahhoz, hogy vegetáriánusként teljes értékűen tudjon táplálkozni az ember. Tudni kell, hogy mivel tudja bevinni az ember azokat a hasznos dolgokat, amikre szükségünk van a húsból. Márpedig nagyon sokszor lehet olvasni olyat, hogy-úgy döntöttem, vega leszek, adjatok ötletet, mit főzhetnék-ebből egyértelműen látszódik, hogy az illető nem tájékozódott egy szemernyit sem a döntése előtt.
És ez most nem támadás a "divatvegák" felé, hanem inkább egy jóindulatú tanácsnak vegyétek.
"Két féle vega van. Van a "divatvega", aki az állatok védelmében nem eszik húst, és van aki egészségügyi meggyőződésből"
Most akkor én divatvega vagyok 10 éve? De jó, hogy eldöntöd helyettem :)
Ne haragudj, tényleg vannak divatvegák. Azok, akik pl. halat fogyasztanak és hasonlók. De a vegetarianizmusra való áttérés indokai miatt ne divatozz már le valakit kérlek.
"vegákkal" viszont nagyon nem értek egyet. Van vega ismerősöm, és tőle sok mindent tudok a vegetarianizmusról, többek között azt is, hogy igen nagy ismeret kell ahhoz, hogy vegetáriánusként teljes értékűen tudjon táplálkozni az ember. Tudni kell, hogy mivel tudja bevinni az ember azokat a hasznos dolgokat, amikre szükségünk van a húsból."
Mondjuk ha lakto-ovo vegetáriánus vagy, akkor nem kell ezen sokat agyalnod: a tejtermékek és a tojás is teljes értékű fehérjeforrások.
A vegánok számára ez már problémásak, de gondolom te vegánokról még nem is hallottál, hiszen ők a vegetáriánusok kb. 5%-át sem teszik ki (pl.: a teljes holland populácó közel 5%-a vega, és 0.1%-a vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!