Melyik étel okozott már függőséget neked?
paradicsomos tészta
(érettségikor csak azt tudtam enni kb 2 hétig ebéd és vacsorára :D)
Töltött káposzta, túrós tészta, sajtos hústekercs, rántott sajt, bryndza (túró), rakott kelkáposzta, jelenleg parenyica függő vagyok.
Ezek kb. 1-2, max. 2-3 hónapig tartottak, volt, amit mindennap egyszer ettem, de egy héten legalább kétszer. (Viszont sűrűbben kívántam, mint ahogy enni tudtam.)
én vagyok a paradicsomos tésztás a recept egyszerű kifőzök fél csomag tésztát pennét vagy szarvacskát
a paradicsom szósz: egy fej hagymát és pár fokhagymát apróra vágtam, ezt megpirítottam egy kis olajon, sóztam-borsoztam és innen 3 variáció volt :D
1: 2 nagyobb doboz sűrített paradicsomot tettem rá és összeforraltam
2: egy nagy doboz hámozott paradicsomot öntöttem rá, de ez darabosabb lesz és egy teáskanál liszt is kell, hogy elég sűrű legyen
3: igazi paradicsomos, először forró vízbe dobtam kb 5 percre a paradicsomot hogy le tudjam húzni a héját(a tészta úgy is fő így abba a vízbe tettem), nagyobb darabokra vágtam és úgy tettem hozzá a hagymához ehhez is kell egy kis liszt
ja és mind három esetben a paradicsom után tettem bele egy nagyon pici cukrot kb egy késhegynyit, mert kihozza az ízét és bazsalikomot
szerintem a 3. a legfinomabb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!