Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A gasztronómiában a hal miért...

A gasztronómiában a hal miért nem hús?

Figyelt kérdés
Marha, disznó, csirke, kecske, bárány, kutya, macska, stb. - Ezek bármilyen szakácskönyvet fellapozva húsnak számítanak, de a hal külön van. Miért?
2015. júl. 23. 19:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%

Pontosítok. Nem azért nem esznek a vegák halat, mert a hal hús, hanem mert állati tetem része. Zsírt sem esznek, pedig az sem hús.

Voltam vega és sem akkor, sem most nem toleráltam az ilyen "vega, sőt majdnem vegán vagyok, igaz, csirkét eszem, de ritkán, meg heti kétszer halat" típusú emberkéket, akik oda akarnak tartozni, ahova nem tartoznak, alap definíció alapján. Állati test is szerepel az ételben -> nem vega, egyszerűnek látszik számomra.

2015. júl. 23. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


Azért is kérdeztem, mert ha fellapoztok bármilyen táblázatot (pl azt a híres "táplálkozási háromszöget"), ott is külön van írva a hús és a hal.

De érkeztek elég jó válaszok is.

2015. júl. 24. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!