A magyar gasztronómiában melyik korszakot választanád? Ezen belül is a régi korokra értem!?
Figyelt kérdés
pl. Mátyás kora, Honfoglalás..stb
melyik az a korszak amiről sokat lehetne írni?
2013. jan. 21. 16:04
2/5 anonim válasza:
Én kizárólag a XX. század első felének gasztronómiájáról írnék, Gundel Károly és Krúdy Gyula szellemét megidézve.
3/5 doboszoli válasza:
Mindkettő érdekelne, ha átélhetném.
Sőt, Csák Máté és társai lakomái is.
Ezen kívül a római patríciusok konyhájában is szívesen elnézelődnék.
Talán a "nyereg alatt puhított hús" hagyna leginkább hidegen.
4/5 A kérdező kommentje:
igen engem is a római érdekel de magyarról kell írni :D
ezenkívül csak felsorolásként írtam a korszakokat, aki tud többet azt szívesen meghallgatom :)
2013. jan. 21. 20:17
5/5 mustafa33 válasza:
A családi receptek alapján a XIX. század végén egészen jókat ettek. De nagyanyám mesélte, hogy ő a nagyanyját kérdezte (ez úgy 1840 körülre jön ki), mit ettek régen az emberek és az azt mondta, hogy mindenféle kását, kölesből, tatárkából, de búzavöröséből is és árpalángból és ezektől a háromnapos hideglelés verdeste tőle ezeket a szegényeket. Hát ezt nem próbálnám inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!