A margarin tényleg műanyag?
Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 17:44
1/7 anonim válasza:
A margarin napraforgó és repceolajból készül.Egy hidrobénatomot katalizálnak rá ezért lesz belőle növényi zsír.Ha egy szelet húst megsüt valaki akkor sokkal nagyobb kémiai átalakulás történik.Akkor együnk mindent nyersen?
2/7 anonim válasza:
kémiailag igen :D, úgy készül, mint pár műanyag. de azért a hidrogánATOM durva...:)
3/7 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy milyen változások jönnek létre a végére, HANEM az, hogy ezt egy csomó katalizátorral érik el, amiknek egy része benne is marad és minden, csak nem egészséges.
A margarin sokkal ártalmasabb az egészségre, mint a (mértékkel fogyasztott) vaj.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor a kis teavajra ez nem igaz ugye?
2010. febr. 27. 10:41
5/7 anonim válasza:
Nem, a teaaj sokkal egészségesebb, kb 70-80 százalékos zsírtartalma van. Én pl. teljesen átszoktam a vajra, mellesleg sokkal finomabb is. A margarin csak víz és néhány vegyszer keveréke. Elég csak megnézni az árkülönbséget a boltokban.
6/7 anonim válasza:
nagy az isten állatkertje...attól még hogy atom nem biztos hogy káros..mindent atomok és molekulák alkotnak....
7/7 anonim válasza:
a margarin tudtommal hidrogénezett növényi zsír...semmi műanyag nincs benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!