Mennyi mézet szabad enni maximum?
Amennyit tudok a mézről, az nagyjából az, hogy elvileg roppant egészséges, valamint hogy sok fajta természetes cukor található benne.
Azonban ha jól tudom, az ember, napi ajánlott cukor bevitele, egy kávéskanálnyi cukor (kristálycukor azt hiszem). Tudom, hogy a kristálycukor nagyban más, mint a mézben lévő cukor, de nem tudom mennyire, és ez volna az, ami miatt kíváncsi vagyok, a méz ajánlott mértékére, ha van neki.
Persze tudom, hogy szinte mindenki több cukrot fogyaszt a fent említett mértéknél, azonban azért ezt kérdezem, mert elméletileg az ennél több, már nem egészséges.
Valóban, a méz elég tömény cukor (olyan 80%-a szénhidrát? valami efféle, a lényegen nem változtat), de vannak pozitív tulajdonságai (s nem csak az, hogy roppant finom).
Abban eléggé bizonyos vagyok, hogy nem lehet megmondani, hogy egy embernek ennyi még egészséges és kész. Sokfélék vagyunk. Bocs, ezzel nem vagy előrébb, kérdező, de szerintem kb. lehetetlen jó választ adni az ilyen kérdésre...
Amennyi jól esik. Sokat úgy sem tudsz belőle enni egyszerre, mert nagyon tömény.
Az pedig ostobaság, hogy naponta csak egy kávéskanál cukor az egészséges. Ezek az ajánlások többsége nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!