Hány fokon lehet sütni a zsírt hogy még ne legyen káros?
Attól függ, milyen zsír.
Egyébként olyan forróban, hogy még ne égjen meg. Azt elég könnyen észreveszed, mert füstöl. Egy sertészsír olyan 200-220 körül kezd el égni nagyjából.
Egy baromfi zsír, mondjuk libazsír nem bír ennyit.
Egy speciális, bő zsiradékban sütésre tervezett zsír (adalékos növényi eredetű zsiradék) 230-at is kibír rövidebb ideig.
2-es, azért ez nem túl ritka.
A fritukat (olajsütő) eleve hőfokszabályzóval látják el, de amúgy nem ritka már a háztartásokban sem egy maghőmérő, amiből egy 2000 ft-os is 300 fokig mér.
Minden egészségtelen, ha szénné égetjük...
A zsír sem egészséges, ha sisteregve sül, mielőtt beleteszel bármit.
A zsír nem tud sisteregve sülni.
Halálos néma csendben szarrá ég.
Ha sistereg, akkor valami vizes valami van benne. Az meg 120 fokon is sistereg.
Hagyd ott 1-2 percre nagy lángon, aztán majd meglátod, meghallod...
Ne okvetetlenkedj mindig!
Hagyd ott te, és közben olvasd át a 6-os fizikát.
Ne beszélj hülyeségeket mindig.
Vagy áruld el, mi a fene sercegne bármilyen tiszta zsiradékban, ami egy eredetileg tiszta száraz edényben melegszik!
Légyszi oszd meg velünk a tudásod, vagy ne okoskodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!