Ehető a galamb?
A galambhús ehető, nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni.
A kérdést tovább boncolgatva persze vannak árnyoldalak, a környezeti ártalmak minden élőlényt érintenek.
Nehézfém lehet a városban élő madarak szervezetében, de folyókba élő halakban, vagy a tehéntejben is. Vírus, baktérium, parazita minden élőlényben lehet, húsokat manapság már valóban nem érdemes hőkezelés nélkül elfogyasztani.
A galamb magevő madár, a nagyvárosokban élők nem is nagyon jöhetnek szóba táplálékként, ott valóban nem egészséges körülmények között élnek, a tisztaságról meg elég annyit, hogy a disznónál nem sok mocskosabb állat van, mégis megesszük.
Nagyon sokféle galambot tenyésztettek ki az évszázadok során, vannak közöttük díszmadarak, sportgalambok, postagalambok, és vannak olyanok, amelyeket kifejezetten élelmezési célra tenyésztettek - az utóbbiak relatíve nagy testű, húsos madarak, röpdékben nevelik őket, ritkán mozoghatnak szabadon.
Az utcai sima galamb, NEM ehető! NE edd meg!!!
A rendes nevelt, étkezési célra nevelt galamb az ehető és nagyon finom! Olyat egyél, vegyél!
Igen természetesen ehető és ezt egy kifilmmel is alatamasztom neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!