Ehető a galamb?

Figyelt kérdés
Az utcai sima galamb ehető?

2015. febr. 16. 10:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
hát jó lenne.. van egy olyan reklám: Tegyél te is a környezeted tisztaságáért! Naponta egyél egy galambot!
2015. febr. 16. 10:24
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ehető. Elég, ha rákeresel pl. a galamblevesre, kapsz egy csomó receptet. Régebben bevett étel volt. Más kérdés, hogy ami galambok most vannak a városokban, abból nem kellene enni, elég nagy a fertőzésveszély.
2015. febr. 16. 10:26
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Egy ismerősöm egyszer pécsett a főpályaudvaron látta a saját szemével amint egy öregasszony magokkal odacsalogatja a galambokat, fejbek_rja a botjával, kitekeri a nyakát, bezacskózza, majd elviszi. A mai napig a hideg ráz ha rágondolok hogy abból az onokáknak levest főzött. Szeretem a galambokat, szerintem aranyosak, és sok hülye diszkrimináció van ellenük, de azért meg nem enném
2015. febr. 16. 10:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg igen, de rengeteg beteg, fertözött és ha megeszed, te is megbetegedhetsz töle
2015. febr. 16. 10:31
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Én vadász ember vagyok,és sok galamb és gerle lőhető.pl Balkáni gerle. Nagyon finom a mellehúsa és a combja.

De tartottam és itthon direkt húsgalambokat.Azok jó nagyra megnőnek és extra finomak.

80 fok fölött minden baktérium,vírus parazita és gomba elpusztult.Nem azt mondom hogy a beteg galambot edd meg,hanem azt ami látszólag egészséges azt nyugodtan készítsd el.Nem lesz tőle bajod.

jó étvágyat.

f/28

2015. febr. 16. 10:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
De a városokban élő galambokat már csak a szennyezettség miatt sem kéne megenni. Pl nehézfémek vagy bármilyen nem bomló és hőkezeléssel sem eltávolítható anyagok. Ha nagyon éhes vagy, egyszer-egyszer nem igen lesz tőle bajod, de hosszútávon nem egy életbiztosítás.
2015. febr. 16. 11:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az utcai galambot nem enném meg.

De egyébként ehető a galamb, régebben szokás volt falun galambot is tartani, direkt étkezési célra.

2015. febr. 16. 11:44
 8/16 anonim ***** válasza:
32%

"Az utcai sima galamb ehető?"

Nem, nem ehető, ugyanis attól sima, hogy keresztülment rajta az úthenge.

2015. febr. 16. 11:49
 9/16 anonim ***** válasza:
:D a városi lapos galamb
2015. febr. 16. 11:50
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Én örülnék ha valaki irtaná az utcai galambot, állandóan telepiszkítják a párkányom, már megőrülök tőlük...Kár, hogy a ragadozó madarak csak New Yorkba telepedtek be és a Magyar nagyvárosokba meg nem...
2015. febr. 16. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!