Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Galamb levest szeretnék...

Galamb levest szeretnék főzni. Hol tudnék galambot venni, és mennyibe kerül? Budapesti vagyok.

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Én egyszer(!!!) főztem galamblevest, mert a párom galambtenyészetét kicsit meg akartuk ritkítani,nahát,mondhatom ilyent soha többet nem csinálnék!Fél napomba került mire 6 db galambot megpucoltam,tokosak voltak,és rettentő aprók,pedig ezek még nagytestűnek is számítanak (king).Nem érte meg a bele fektetett munka.
2012. márc. 18. 18:48
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Egyszer hozott a párom nekem galambot, hogy készítsem el, hát olyan gusztustalan fekete volt a bőre, hogy mondtam neki, ha galamb levest akarsz enni, csináld te meg.
2012. márc. 18. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, de egy válasz sem volt hasznos.
2012. márc. 18. 19:36
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Pedig a galamb egy tradicionális magyar étel volt anno. A fürj még kisebb és sokan azt is szeretik.

Szerintem érdeklődj szakácsoknál, vagy nagyobb piacokon (Lehel) ott lehet hogy tudnak hozni neked.

2012. márc. 18. 19:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Olyan piacon nézz szét, ahol élő-állat kereskedés van, a szárnyasok között. Lehet, hogy a galambot nem vitték ki, de az árusoktól esetleg tudsz érdeklődni, hogy tudnak-e valahol eladót, vagy olyan személyt (galambászt), akinek sok galambja van.

Az biztos, hogy sok időbe telik a felpucolásuk, én valamikor szinte hetente pucoltam. 5-6 db = kb. ugyanannyi órába telt. Ezért, ha találsz eladót, és még azt is felvállalják, hogy felpucolják, akkor az még jobb, nem neked kell bajlódni vele!

Egyébként nagyon finom, akár levesnek, akár pörköltnek, vagy sütve, töltve!!

2012. márc. 19. 09:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az észrevételeket, de választ nem kaptam a kérdésemre.
2012. márc. 20. 06:02
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Van telefonszám alul, kérdezd meg, hogy kis mennyiséget is kiszolgálnak-e!

2012. márc. 20. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Lehel téri piacon.
2012. márc. 26. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szeretem a galambhúst minden módon elkészítve.Én szolnoki vagyok és a piacon vettem 1000Ft-ért egy pár galambot.Nem kellet vele annyit kínlódni,mert egyáltalán nem volt tokos.
2012. márc. 26. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!