Hogy kell FINOM turmixot készíteni fagyi nélkül?
Figyelt kérdés
#turmix #fagyi nélkül
2015. jan. 6. 20:37
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ugyanarra gondolunk-e, de van egy jellegzetes ízösszetevő a fagyikban, amitől nagyon finomak, és ugyanezt az ízt fedeztem fel a Szívecske nevű tejitalban, ami sajnos nem olyan sok helyen kapható (Tescoban például szokott lenni).
Megnéztem az összetevőit, és két komponense szűkítettem le a kört: az édes savópor és az úgynevezett karragén (nem összetévesztendő a karcinogénnel, ami tök mást jelent :) ).
A savópor ugyebár a tejsavó vízmentes változata, a karragén pedig egy tengeri hínárból előállított poliszacharid, amelyet sűrítő és zselésítő anyagként használnak élelmiszerekhez. Valószínűleg a kettő közül az egyik okozhatja a nagyon finom, tipikusan fagylaltos ízhatást.
Remélem, valami ilyesmire gondoltál.
2/3 anonim válasza:
A finom mindenkinek más. :) Mi általában csak gyümölcsöt és hideg tejet turmixolunk össze, és nagyon szeretjük. Nekem semmi nem hiányzik belőle, se cukor, sem más.
3/3 A kérdező kommentje:
És csokiturmix fagyi nélkül?
2015. jan. 18. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!