újrafagyasztani darálthús mennyire veszélyes ilyen esetben?
Figyelt kérdés
fél kiló daráthús felét ma, felét szerdán fogom felhasználni. ismerem az intést miszerint újrafagyasztani tilos, viszont máshogy nem tudom megoldani most várok vele annyit hogy ketté tudjam vágni, utána megy a mélyhűtőbe a maradék. így, hogy csak félig enged fel gyakorlatilag, vagy ha fel is, nem sokáig áll úgy, és azalatt is végig hűtőben, okozhat egészségügyi problémákat majd a visszafagyasztott része szerdán?2015. jan. 5. 14:39
1/2 anonim válasza:
Igen, tilos visszafagyasztani, föként a darálthús még könnyebben romlik, mivel nagy a felülete. CSAK hökezelés után fagyasztható újra.
Ha kiolvasztod, akkor amit szerdán akarnál felhasználni, azt is süsd/fözd meg és úgy lefagyaszthatod, nyersen életveszélyes.
2/2 anonim válasza:
Vágd máskor ketté bárddal! Én úgy szoktam. Egyébként tényleg veszélyes, nem viccből mondják. Salmonella, coliform stb. baktériumok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!