Mért TILOS újrafagyasztani az élelmiszereket/ húsokat? Ismerősöm rendszeresen újrafagyasztja.
Az még nem újrafagyasztás ha kiveszed a frigóból és levágsz belőle amennyi kell.. :)
Amúgy azért nem ajánlatos újrafagyasztani mert a legtöbb fagyasztott fasírt és kisütni való (izé)"hús több féle húsból és darálékból és adalékanyagokból van. Mindnek más a kémiai reakciója a levegővel baktériumokkal. Van ami -5 fokon meg tud romlani és van ami 2évig kint van a napon akkor se eszik meg a lebontó baktériumok. De azok az anyagok amik -5 fokon képesek megromlanak hamar az egész (húst) el tudják rontani. és ha lefagyasztod azok a folyamatok végbemennek a húsba csak lassabban és kicsit másképpen. De a hatás ugyanaz.
Tilos egy vendéglőben, ipari konyhán, stb. tehát vállalkozás keretében.
Otthon azt csinálsz amit akarsz, legalábbis újrafagyasztás ügyileg :) Tanácsként azért érdemes megfontolni, hogy ne fagyaszd újra, ennek mikrobiológiai és minőségi okai is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!