Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mennyit főztök egy nap?...

Ti mennyit főztök egy nap? Csak mi vagyunk nagy étvágyúak?

Figyelt kérdés

Anyósoméknál lakunk, ő főz.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi szinten hat liter levest főz.

Egy kiló lisztből csinál nokedlit és két kiló farhátból pörköltet hozzá.

Plusz kisüt kb negyven darab palacsintát. Ès vettünk két kiló kenyeret.

Ez a mai ebéd. Összesen öt felnőtt van.

2015. jan. 5. 10:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
51%

Ez aztán jó sok ennivaló:)

Nálunk én főzök-4 felnőtt ember, 2 férfi, 2 nő,de ennyire se időm, se pénzünk nem lenne.

Levest egy nagy fazékkal főzök és 3 napig azt esszük-kivéve a tojás, gomba, paradicsom, lencse-ezekből csak 1 max 2 adag, ami egy kisebb fazékra való. Nem főzök mindennap inkább 2-3 napra meg főzök, de több félét, van, hogy vacsorára is ezt esszük. Mai ebéd nálunk paprikás krumpli-1kiló krumpli, 1 fej hagyma, 3 csík bacon szalonna, 2 pár virsli, hozzá csalamádé és mindenkinek 1-1 szelet kenyér. Utána volt kókuszos csiga-fél kiló lisztből, de a fele holnapra van.

Vacsorára fél kg túróból+ negyed csomag mazsolából, 1 kis pohár joghurtból csináltam krémet és azt töltöttem bele 4 egész- 8 fél almába, majd sütőben megsütöttem.

Reggeli 4 tojást főztem, 1-1 szelet kenyérrel és kígyóuborkával-mindenki egy szendvicset evett. Ennyi volt mára, a gyerekek-2 felnőtt-még ettek mandarint este.

Palacsintát mindenkinek 3-4 db-ot sütök és annyi, elé tartalmas leves-kolbászos krumpli vagy gulyás/bab gulyás, és másnapra is marad a levesből.

Reggelire szoktam csinálni tojásos muffint, pirítóst-2 kis toast kenyér pár kanál lekvárral, ilyeneket.

1kiló lisztből nokedli nálunk 1 hétig lenne jó, de utána már palacsintát nem bírnánk enni.

Vacsorára van, hogy csak egy joghurt vagy pohár tej van, gyümölcsöt szoktunk enni, zöldségeket is-levesbe, főzeléke, körethez párolva, szendvicsekbe, rántotta al-hagyma-gomba-paprika-paradicsom, szóval mikor mi van itthon, mi érik/terem.

Lehet, hogy ti azért vagytok éhesek, mert nem esztek rostokat és nem tud mi laktatni.

2015. jan. 5. 21:49
 22/22 anonim ***** válasza:
Addig jó amíg főz az én anyósomék nem főznek a menzás kaját hozzák haza azán csodálkoznak ha vékony a gyerek. Minden másra van pénz csak kajára nincs. Mindenre kiadnak 100ezreket de az hogy legyen a gyerekeknek otthon ebéd az nincs. Kenyeren él a gyerek.
2015. jún. 21. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!