Ti mennyit főztök egy nap? Csak mi vagyunk nagy étvágyúak?
Anyósoméknál lakunk, ő főz.
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi szinten hat liter levest főz.
Egy kiló lisztből csinál nokedlit és két kiló farhátból pörköltet hozzá.
Plusz kisüt kb negyven darab palacsintát. Ès vettünk két kiló kenyeret.
Ez a mai ebéd. Összesen öt felnőtt van.
Miért csak anyósod főzhet? Miért ne főzhetnél te kettőtökre a pároddal? Szerintem ez akkor is megoldható, ha náluk laktok. Azért mert anyósodék étkezési szokásai olyanok, amilyenek, nektek nem lenne muszáj így étkezni. Nokedli+palacsinta, ez nem semmi :)
Én palacsintát tartalmasabb levesekhez, vagy főzelék mellé csinálok. Nokedlit, tésztafélét pedig olyan levesekhez, amik nem annyira laktatóak. Én a mennyiség/fő-t is nagyon soknak találom, a menü összeállításán felül.
Én pl ma főztem csülkös lencselevest, (1-én kihagytuk a lencsét idén) meg cukkinis prószát sütök. Igyekszek arra figyelni, hogy mindennap együnk zöldséget is bőségesen. Szinte minden levesbe teszek,(kivéve olyan, mint paradicsomleves, vagy tojásleves..stb) a lencsébe is nagyon finom.
Ez rengeteg kaja, de, ha elfogy akkor ennyire van igényetek. Mondjuk a far-hát pörköltet én sem pereferálnám...
Meglehet, hogy apósék még este is ebből esznek, ezért főz ennyi rengeteget.
Azért néha,- ha enged az anyós szóhoz jutni - szólhatnál, hogy egy kicsit át kellene szervezni a háztartást a főzést illetően :) persze, csak, ha hagyja magát, szóval csak finoman :)
Mi úgy vagyunk 5-en, hogy két felnőtt és három gyerek, de a gyerekek is közel annyit esznek mint mi.
Ha leves van, akkor inkább telerakom zöldséggel és második már nincs (2-3 liter max). Pörköltet kb 0.8-1 kiló húsból csinálok (csont nélkül). Nokedlit negyed kiló lisztből csinálok, palacsintát fél kilóból. Maradni nem szokott semmiből, az igaz :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!