Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van aki nem csinál nagy...

Van aki nem csinál nagy felhajtást karácsony alkalmából főzés terén?

Figyelt kérdés
Mert ilyenkor ugye mindenkitől azt lehet hallani, hogy sokféle ételt főz, sok sütit süt... Persze akiknél össze szokott gyűlni a család, az persze, hogy többfélét, és nagyobb mennyiséget készít, de olyanoktól kérdezném inkább, akik mondjuk ketten vannak, és ők mennek a szülőkhöz, testvérekhez...

2014. dec. 20. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Egy tál magad sütötte pogácsa, egy kis édesség, amit te csinálsz meg, ez nem nagy felhajtás, de mégis te is leszel valamit karácsony alkalmából a rokonok elé. Meg leszel dícsérve. :)
2014. dec. 20. 23:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Mi nem főzünk a párommal, mi egyedül sütni sütünk sütit többfélét is, azt már holnap de legkésőbb hétfőn el is kezdjük, direkt olyat csinálunk ami eláll 1 hétig is akár, mert sajnos sokat kell utaznunk haza a szüleinkhez.

A mi szüleink egy városban élnek szerencsére így ott mindenkinél tudunk lenni egy picit. A szentestét párom szüleinél fogjuk tölteni mert náluk akkor fog a legjobban összegyűlni a család, testvérek, közelebbi rokonok, ott nagy sütés, főzés lesz, 23-án délután érkezünk ha minden igaz. Mi még fát sem állítunk mert egész ünnepek alatt ott leszünk a családunknál. A párom szüleinél fogunk aludni, mert mi nálunk nagyon zsúfoltan leszünk, főleg hogy nekem mindkét tesóm hazafog menni majdnem egész ünnepek alatt otthon lesznek, és mivel ők már mind családosak a húgom kivételével aki még otthon lakik így az én szobámban lesznek az egyik bátyámék, mert a legidősebb bátyám szobáját még 10 éve amikor végleg elköltözött a szüleim abból egy amolyan hobbi szobát csináltak, jó meglehetne oldani hogy mindannyian elférjünk, de így jobb mindenkinek. 25-én az én családomnál leszünk egészen estig majd 26-án pedig a pároméknál fog összegyűlni mindkét család egy ebéd erejéig amit már annyira várok. Akkor mi is besegítünk a konyhai teendőkbe, meg néhány gyors sütit akkor még plusza összedobunk a párommal, de majd meglátjuk még, alapanyagokat levisszük, aztán ha megmarad legfeljebb eltesszük későbbre.

Mi itthon nem csinálunk nagy felhajtás laza sütögetés lesz, meg úgy is lezárjuk a házat a párom bekapcsolja a gázfűtést hogy ha esetleg fagy lenne ne fagyjanak be a csövek vagy valami, akkor is csak 15 fokosra állítja be hogy mégse a durva hidegbe térjünk haza majd a következő évben ami valószínű január 3 lesz :)

A szilvesztert is ott fogjuk tölteni, csak még nem tudjuk hogy pontosan hol, a barátaink ott már sokan eltávolodtak egymástól a mi körünk gyakorlatilag széthullott, lehet hogy a gyerekkori legjobb barátnőmékkel leszünk akikkel a párom is jól kijön mert a barátnőm pasija a párom legjobb barátja egészen kiskora óta, rajtuk keresztül ismerkedtünk meg még 4 éve :) Vagy a testvéreimmel fogjuk tölteni a szilvesztert egy kisebb házibuliban. A párom testvére akinek szintén már családja van ők nem maradnak sokáig, mert a párja dolgozni fog az ünnepek alatt mert családi üzletük van és muszáj lesz besegítenie, meg ők a szilvesztert alapból a megszokott körükkel töltenék legszívesebben.

De a két ünnep közti időszakban is el leszünk majd bőven szóval nem fogunk unatkozni :) Jövőre meg ha minden igaz már mi is egy nagy család leszünk, mert babát szeretnénk és bár még nem vagyok várandós, de könnyen benne van a pakliban hogy hamarosan az leszek, és lehet hogy pont karácsonykor jön el az időszak amikor már kézzel fogható bizonyítékom lesz rá, remélem hogy eljönnek a számításaim, mert azzal egy hatalmas ajándékot adhatnék a páromnak és az egész családnak :)

2014. dec. 20. 23:46
 3/8 anonim ***** válasza:

egy időben a családom szeretette és elvárta, hogy mindenfélét főzzünk és ne férjen be a hűtőbe, akkora mennyiségek sikerültek...

most már elvagyunk azzal, hogy testvérem egy-másfél héttel előtte csinál egy kis adag mézeskalácsot, illetve karácsonyra egy nagy adag főételt, amiből mindenki eszik, meg egy kisebb adagot valami másból, ami újdonság, érdekesség, abból meg az vesz, aki szeretné kipróbálni. például így csináltam joghurtos sütőtökpürét, második köretnek tavaly. nem fogyott annyira, nem is kellett ezért belőle sok, de belenyalogattak, kíváncsiak voltak rá.

2014. dec. 21. 00:35
 4/8 anonim ***** válasza:
ha vendégségbe mégy, szerintem is elég egy adag pogácsa vagy ilyesmi.
2014. dec. 21. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Én otthonra nem is csinálok semmi kaját, mert 3 napig a rokonságot fogom járni, náluk fogok ebédelni, vacsorázni. Egyedül egy nagy adag mézeskalácsot sütök majd, és azt szétosztom kisebb csomagokra, és mindenkinek, akit meglátogatok viszek belőle ajándékba. :)
2014. dec. 21. 07:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Eszem ágában nincs nekiállni a speciális főzőcskének. Szerencsére nem kell nagycsaládozni, és egyébként sem tartom ünnepnek ezt az elmebeteg felhajtást, így ugyanolyan ebédek lesznek, mint egész évben. Amúgy sem szeretek semmilyen tradicionális karácsonyi fogást, ráadásul hajlandó sem vagyok elvárásra sütni-főzni, azt esszük, ami ízlik.
2014. dec. 21. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nem jönnek vendégek, akkor teljesen fölösleges. Tavaly első nap az én szüleimnél voltunk, második nap a férjem szüleinél. Így csak egy-egy pisztrángot sütöttem kettőnkre, de az sem akart elfogyni, mert annyira teli voltunk.

Az idén mi leszünk a vendéglátók, szóval most lesz főzőcskézés.

2014. dec. 21. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazán csak anyukám meg a tesóm jön. Apukám két éve külföldön él, azóta karácsonykor nem jön, de előtte jöttek de akkor se ettek max a sütiből.

Párom családja nem jön, szóval 24-én vagyunk 5-en a többi nap hárman és mi se megyünk sehova.

Sütiből több félét szoktam sütni, bár évről évre csökken a mennyiség. Töltött káposzta szokott még lenni, de az nagy menyiségben. Én a sütiket 23-án lerendezem, akkor mást már nem csinálok csak sütök. A káposzta a férjem dolga ő azt 24-én csinálja.

Általában 27-én még van mindenből, így addig a házból se teszem ki a lábam és örülök hogy 4 napig nem kell főzzek :D

2014. dec. 21. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!