Szerintetek is hasonlít a lapcsánka/tócsni íze a hús ízére?
Nem. Néha a rántott őzláb nagyon, nagyon távolról emlékeztet valamiféle gyenge sovány húsra, de csak a többi ételemhez képest mutat fel valami hasonlatosságot, amúgy nem.
Van egypár étel, amire semmi más nem hasonlít. A hús is ilyen, legalábbis ami nem ízetlen, az mindenképp.
Akkor valószínű édesanyám receptjében lehet a csavar, még az étel neve sem ugyanaz mindenhol, nemhogy a recept.
Elolvastam pár receptet a neten, és anyukám még más fűszereket is kever a tésztához.
Számomra a húsban is a kedvenc részem a bunda volt, magát a hús részt (legalábbis a csirkénél) ízetlennek tartottam.
No, akkor csak a fűszereket érzed és a fűszerezett ízetlen húsra hasonlít a fűszerezett nem hús.
Nekem így is fura, mert bár én is ettem már ízetlen húst, a lepcsánka krumpliból van, így erőteljes, finom krumpli íze van, míg a húsnak még bundával sem... Elég sokkoló lenne számomra, ha a kedves krumpliételem ízetlen csirkére emlékeztetne, brrr. Még ízesre se tegye, gyerekkoromban annyit etettek csirkével, hogy évekre vega lettem s most sem állok tőle távol, a csirkét különösen kerülöm.
A fűszerezés sokat számít. Az összes álkörözöttem nagyon körözöttes típusú, akár kölesből, akár cukkiniből van... S nekem a fasírtot a fűszerezése jelenti - de attól még sosem téveszteném össze a húsosat a vegával és a vegánnal. Mind jó, de teljesen más s ez így van jól.
Az emberi agy képes dolgokra. Egyszer sonkás ízt éreztem egy sima bolti kiflin, kiéhezett egyetemistaként. A valósághoz ennek nem volt sok köze :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!