Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti és a családotok mi szerint...

Ti és a családotok mi szerint táplálkoztok? Mennyire kap hangsúlyt nálatok az egészséges étkezés?

Figyelt kérdés
Mi az, amiről nem mondanátok le, és mi az, amit már Ti sem esztek meg? Légyszi írjatok minél többen, mindenkit felpontozok. ;)
2014. okt. 17. 14:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Nem az egészségre megyek,se a diétára vagy kalória csökkentésre inkább a változatosság a fő hangsúly a főzésembe. Változatos húsfélék és köretek kísérik egymást a héten, most pl csináltam rántott karajt krumplipürével meg salátával akkor most nem fogok megint krumplit hússal hanem halat sütök zöldségkörettel,utána meg joghurtos csirkét rizzsel, utána meg valami tésztás kaja.

Ez most csak a hét , de én így szeretek változatosan étkezni, vőlegényem meg imádja a főztöm hál Isten.

Amit nem eszünk meg az ízlés kérdés inkább mert szeretjük az ínyenc ételeket is meg a világ konyháit pl japán,kínai valamint olaszt is, inkább zöldségekbe van mindkettőnknek kivetnivalója valamint én a májat nem bírom megenni.

2014. okt. 17. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Nálun kis hasonlóan van, mint az eslő válaszolónál. Próbálok változatosan főzni.


Félkész, ételeket, porokat, alapokat, konzerveket ritkán használok.


Sok gyümölcsöt, zöldséget eszünk, általában az idénynek megfelelőt.

2014. okt. 17. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
Igyekszünk egészségesen táplálkozni, de nem visszük túlzásba. Nem veszek félkész és készételeket, kerülöm a sok adalékanyagot tartalmazó élelmiszereket, nem használok vegetát és leveskockákat, inkább sok zöldség és fűszernövény legyen az ételekben, sokszor sütök kenyeret, péksütit teljeskiörlésű lisztből magokkal, felvágottfélékből a magas hústartalmúakat keresem, és minden nap eszünk kétszer gyümölcsöt, sokszor van saláta, főzelékféle, nem iszunk szörpöket, üditőket, jobb szeretjük a vizet, teákat. Kevés cukor, szeretünk mézzel ízesíteni, általában baromfit eszünk, ebből is háztájit veszek. Most ennyi jutott eszembe.
2014. okt. 17. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

Ahogyan az első is. Amit egészséges táplálkozásnak mondanak, annak legnagyobb része csak divat, vagy a forgalmazók érdeke.

Változatosan, mindent enni, nem használni kész ételeket, szószokat, fűszerkeverékeket.

Zsírral főzök, itthon sütöm búzalisztből a kenyeret, kelt tésztákat, és lefagyasztom. Házi tejet, tejfölt, túrót veszek. Itthon készítek sajtot, joghurtot.

Nem ülünk állandóan a gép mellett, hanem mozgunk sokat.

Egyikünk sem túlsúlyos, és nincs semmilyen betegségünk.

2014. okt. 17. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk nagyon fontos az egészséges, változatos étkezés. Friss gyümölcs mindig van itthon többféle nassolnivalónak, emellett olajos magvak pl.


Teljes kiőrlésű dolgokat veszünk, tésztából pedig általában spenótos, paprikás, stb. tehát eleve valamivel dúsított tésztát. Vadrizs, dürüm, stb.


70%-ban zöldségeket eszünk csak, hús ritkán kerül az asztalra. Mind a zöldségek, tejtermékek, tojás, hús esetén odafigyelünk a forrására, általában helyi termelőtől vesszük. A legtöbb étel zöldséges nálunk.


A zsír, étolaj, margarin és társai ki vannak tiltva a háztartásból, helyette vajat és különféle hidegen sajtolt olajakat használunk (szezámmag, tökmag, szőlőmag, stb.).


Nagyon szeretjük a változatos, nemzetközi konyhát.


Odafigyelünk arra, hogy zsírszegény, vitaminokban gazdag ételeket fogyasszunk.


Én ezek közül semmiről sem mondanék le :))

2014. okt. 17. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk is a változatosságon van a hangsúly. Az ilyen félkész cuccokat meg adalékosokat nem igazán szeretjük. Csirkéből, tojásból házit eszünk, mert csirkéket tartunk.
2014. okt. 17. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

Az egészség számunkra nagyon fontos, de a hedonizmus is. Szerencsére a kettő összeegyeztethető, még úgy is, hogy nincs sok pénzünk (azért napi ezer forintot még képesek vagyunk ételre költeni fejenként, ami bőséges, ha az ember nem éttermezik s nem vesz bolti készterméket, de még vadlazacot se, pedig azt jó lenne, viszont megvagyok nélküle :)). Ráadásul én még fogyni is akarok, a párom csak vigyáz a vonalaira, elég könnyen megy neki, a mázlistának.


Nos, a párom a leghizlalóbb kombót egyensúlyozza ki megfelelő mennyiségű kalóriával (nem tudatosan, számolva, hanem automatikusan megy, illetve észrevenné, ha sokkal többet enne,

megvan az étkezésszáma s ha 3-kor eszik harmadjára, akkor ez volt a vacsora és kész): szénhidrát- és zsírdús étrenden van. Félig paleo (megengedő, mert nagy sajtrajongó), félig rizs az étrendje. Húst max. havi egyszer eszik, akárcsak én, házit vagy vadat (halnál lehet kivétel olykor, de azt sem tartom ideálisnak).


Én most kezdem megtalálni a saját életmódomat, egy ideje közel állok a vega paleo ketogén életmódhoz s ez szerintem már így is marad, alkalmi eltérésekkel. Több nyersvegán étkezést kéne beiktatnom, s akkor nagyon jó lesz :)


A boltban szinte csak alapanyagokat veszünk, nagyon ritka, hogy többkomponensű legyen a vásárolt termék. Magunk főzünk, napi annyiszor, ahányszor kell. Elutazáskor sincs gond, akár többnapi alapételt el tudok vinni kicsi térfogatban, amihez még veszek némi zöldséget és kész.


Amiről nem mondanék le még rövidtávon se, az az, amit eszem: tojás, sokféle zöldség (a legszénhidrátdúsabbak is, csak azokból keveset eszem), különféle olajos magvak, extra zsír (főleg kókuszzsír), kakaó, édességek tömkelege (bár most már egyre nehezebben nevezem őket annak, mert többnyire még az édesítőszert is elhagyom), málna.

Amiről nem mondanék le hosszútávon: mazsola, méz, a legtöbb gyümölcs. Vannak ilyen kedvenceim, de azért megvagyok nélkülük egy ideig :)

Amit még hajlandó lennék megenni adott esetben: jóféle hús, főleg disznó, lazac és egyéb zsíros halak (de csak nagyon ritkán), a kedvenc keménysajtjaim (Masdaamer, Grana Padano), rizs, gersli, a legtöbb cukrozatlan aszalt gyümölcs, s anyós remek (s gluténes-cukros-tejes) sütijei (abszolút ellenkeznek táplálkozási szokásaimmal, de komoly érvek szólnak mellette is. ennyinek bele kell férnie, ha nem is tartom jónak). Ja és most van egy mascarponés korszakom, amit igyekszem befejezni, de olyan szuper ketós receptek vannak vele, muszáj volt kipróbálnom őket.

Plusz a hüvelyesek és a krumpli sem kifejezetten tiltólistás nálam tartósan. A hüvelyeseken belül a zöldbab teljesen beleférne, de nem olyan ízes, a zöldborsót viszont sosem kerültem, az a legfontosabb nempaleós alapanyagom, nincs vele semmi baj :)


Biztos kimaradt valami, de a maradék zömét nem vagyok hajlandó megenni.

A párom az ipari mennyiségű rizst leszámítva kb. olyan, mint én, csak ő sok xillitet eszik, olykor mézet, olykor pedig krumplit és sokkal több gyümölcsöt és sajtot.

Plusz ha nem itthon van, még glutént is képes enni.


Amit abszolút semmiképp nem eszem meg, az a nátrium-glutamát, de alapvetően mindenféle adalékanyag. Az aszpartámtól és a többi édesítőtől a falnak megyek már csak az íze miatt is, beleértve a steviát és nem beleértve az eritritet, az az egyetlen, ami ugyan nem jó, de legalább nem is rossz, csak kicsit édes.

Ugyanez a szint a tenyésztett állatok húsa, kivéve esetleg a halakat, de ezt már írtam.

2014. okt. 17. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
89%
Ami kimaradt, de fontos: Tojásból csak rendesen tartott tyúkoktól származót veszünk, de ha ez bolti, az már nagy kényszer, inkább háztól vesszük, lehetőleg úgy, hogy ismerjük a tyúkokat és életkörülményeiket s elégedettek vagyunk vele.
2014. okt. 17. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk is kb ugyanaz, mint a többi hozzászólónál.


Változatosan főzök, de nem visszük túlzásba, főleg nem a divat élelmiszerekkel.


Csokit, szörpöket, gyümölcsös joghurtokat, félkész-kész kajákat nem eszünk/veszünk.


Lekvárt, lecsót, savanyút, befőttet, paradicsom levet mi magunk teszünk el télire.


Olajos magvakból mogyoró, dió van itthon, ezeket vidékről vettük 15-15kg-ot olcsón.

Almát szintén vidékről hoztunk fel 30kg-ot, szóval házi.

Mézet eszünk, használunk édesítésnek.

Üdítőket nem iszunk, csak vizet vagy gyümölcs teát(magunk készítjük hibiszkus virágból, szárított termésekből és csipkebogyóból) cukor nélkül isszuk.

Kenyérből rettentően keveset eszünk, az is magvas-rozs kenyér,"műzlinek" zabpehelyt veszek.

Krumplit főve/sütőben elkészítve esszük, sosem bő olajban, a húsoknál szintén.

Magam főzöm a leveseket fagyasztott zöldségekből-persze ha van friss akkor azt veszem, sosem veszek zacskós levest.

Vegetát én sem használok, helyette friss fűszernövényeim vannak, és abból veszek le.

Gyümölcs, zöldség mindig van itthon.

Heti menün volt zöldséges leves, frankfurti leves, gulyás leves, sült hal rizzsel, rakott karfiol, sült máj krumplipürével. Húst, halat heti szinten többször eszünk, felvágottat/szalámikat kevesebbet.

Joghurtot, túrót, tejet és tojást termelőtől vesszük.

2014. okt. 17. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. ;) Írhatnak még mások is. :)
2014. okt. 17. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!