Melyik ételek a legegészségesebbek?
A nyers gyümölcsök és zöldségek, amiket otthon termeszt az ember, vagy legalábbis nem áruházban szerzi be.
Ezen kívül: háztáji szárnyas hús, hal, durumtészta, méz
Szerintem ezek a legegészségesebb ételek, meg azok persze amik ebből készülnek
szerintem nem lehet egy-egy ételt kiemelni, mert a táplálkozásra mint egy nagy egészre kell gondolni. az egyik ételből x, a másik ételből az y fontos dolgot nyeri ki a szervezet (ezért hülyeség a szelektív diéta).
viszont a kérdés olyan szempontból tényleg jogos, hogy a XX. században teret nyertek az agyonfeldolgozott ételek, az ízfokozók, a tartósítószerek, a mesterséges anyagok a táolálkozásban, a túlzott kalóriabevitel. Ezekről tudjuk, hogy vagy önmagukban vagy egy mennyiségen túl vagy összegződve nem hasznosak a szervezetnek.
De az, amit a természet adott, mind jó... tehát nem emelném ki, hogy pl. a tej fontosabb, mint a víz, vagy a gabona fontosabb, mint a hús.
Ez egy jó kérdés...Ha pusztán objektíven nézzük a dolgot akkor a legegészségesebb ételek véleményem szerint a nyers feldolgozatlan bio növényi ételek. Azon belül is a nyers friss csírák,gyümölcsök, zöldségek,gabonák,magvak,...persze csak nyerset enni lehet ,de csak akkor tanácsolnám ,ha már a főt étel nem okoz boldogságot, és nem kívánod. Szóval én inkább a fele nyers ,fele főt + finom kombináció pártján állok.
A növényi étel mind gazdasági(sokkal kevesebb erőforrást igényel),egészségügyi(sav-bázis egyensúly,betegségek) lelki(közérzet,vitalitás,stb...) és morális szempontból egészségesebb az állatinál. Ez manapság már nem hit kérdése, ezek tények.Járj utánna ,ha érdekel!
A nyers gyümölcsök és zöldségek, amiket otthon termeszt az ember, vagy legalábbis nem áruházban szerzi be.
Ezen kívül: háztáji szárnyas hús, hal, durumtészta, méz
Szerintem ezek a legegészségesebb ételek, meg azok persze amik ebből készülnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!