Melyek a vas- és fehérje dús ételek?
Figyelt kérdés
2011. nov. 1. 09:24
1/3 anonim válasza:
Magas vastartalom:
Bárányhús, marhahús, máj, szárazbab, dióbél, zabpehely, csipkebogyó, ribizli,
Magas fejérje:
Húsok, sajtok, tojás.
A vasról viszont azt kell tudni, hogy teljesértékű, és sok fehérjét tartalmazó ételeket kell hozzá enni, mert csak úgy szívódik fel hatékonyan. Ezért jellemző a vegákra a vashiány, mert kevés fehérjét esznek, és így akármennyi vasat esznek, nem tud úgy felszívódni.
A legtutibb tehát a bárány, marha, zabpehely tejjel, tarkabab főzelék tükörtojással, csipkebogyó, kivi, ribizli frissen, vagy fagyasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!