Ezek vannak itthon még a hónapra kellene ezekből főznöm valamit?
10kg cukor, 5kg liszt, 30db tojás, 4 kocka margarin, 2 csomag szeletelt sajt, 1 liter olaj, fűszerek, mustár, só, sütőpor, 1 csomag spagetti tészta, 4 üveg lekvár, 1 kocka élesztő, 1kg kenyér, kis zsír, 1 paradicsom lé-450ml-es
Ez az összes, más nincs és nem is lesz pénzem venni már semmit sem, ezt kell beosztanom.
170cm magas vagyok és 42-43kg, nem eszek sokat, nem vagyok finnyás.
Úgy kellene, hogy ne járjak úgy, mint múlt hónapban, hogy utolsó 3 napra nem jutott étel, csak cukros víz, mert rosszul voltam nagyon.
Köszönöm a segítséget.
Sosem lopunk kertes házból!
Ezek a gyümölcsös, diók fák az erdőben vannak, vagy az erdő szélén, leesve is nagyon sok van, senkinek sem kell.
Grissini recept van sok féle, minden tészta más. Ez olyasmi mint Limara cserepes kenyere, hagyományos igazi olasz.
Grissini
Olasz kenyérrudacskák amit evesekhez esznek, de nagyonjó ropogtatós nasi. Frissen és pár naposan is ízletes, papírzsacskóban tartják az olaszok. Recept van sok féle, érdemes kipróbálni őket, a ceruza vastagságútól a kolbász vastagságúig, 10-20 cm től 40 cm es hosszúra nyújtják. Készítik fűszeresen, oregano, szezámmag, köménymag, rozmaring.
Az elkészítése nagyon egyszerű és még jó is ha kicsit egyenetlen vastagságúak és kicsit girbegurbák.
Érdemes ugyanazt a receptet több féle vastagságokkal is kipróbálni (egy egy adagnál, a vékonyabb gyorsabban megsül).
Ne barnára süssük hanem sárgára barnásabb foltokkal, amikor néhol foltokban középbarna a többi sárga akkor kész. Kivehetjük. A legjobb ha mikor már készül elfele megfordítunk egyet hogy milyen az alja, az pirul meg legjobban, ha ott közepes barna akkor biztos jó.
Magyar oldalakon nem olasz grissini receptek vannak, amerikain sem, azért finom mindegyik lehet. Ők nem tesznek bele tejet és élesztő sem kell abba annyi, megkel az ahogy kell neki. Az élesztőt sem a lisztbe teszik és ilyenek. Az elkészítésétől függően minden tészta más és más. A grissiniben pont az egyszerűsége a jó. Aki szereti az ilyen rusztikus ételeket annak valószínűleg bármelyik ízleni fog. Az alábbi az olaszok által otthon készített régi kézműves recept, 375 g vagy fél kiló lisztből szokták, ez fél kilós.
Ha nem sodorjuk hanem a kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk, akkor a vastagságával azonos szélességűre. A csavart változathoz vágjuk akár azonos szélesség/vagstagságúra akár szélesebbre is, mindkettő sajátos jellegű. A közepén vastagabb és végeinél bütykösebb fajtához fogjuk meg a tésztacsíkok végeit és kicsit pörgessük meg (mint az ugrókötelezés).
Hozzávalók:
liszt 0,5 kg
olaj 50 g
élesztő 15 g
langyos víz 2,8 dl
só 1 tk
árpamaláta 1 tk
(vagy cukor)
kelesztés: kb 1 ó.
sütés: 200 C - 20 p.
sütő előmelegítés magas fokozaton (7-8) 10p.,
sütés előtt visszaállítjuk 200 C-ra.
Elkészítés:
Langyos vízben feloldjuk a sót.
Adjuk hozzá a malátát (vagy cukrot) és élesztőt majd keverjük el.
A lisztet adjuk hozzá és gyúrjuk el benne, gyúrjuk legalább 10 percig amíg a tészta sima és csomómentes lesz.
Deszkára tesszük egy gömbölyded ovális formában és lefedjük egy ruhával.
Kelesztjük 15 percig
Kivesszük és deszkán kétszer áthajtjuk, 8 cm széles kb 4 cm magas lapot hajtunk belőle.
Kiterítünk egy folpackot (ma már ezt használják mert egyszerűbb) bekenjük olajjal a tészta méretében.
Rátesszük a tésztát és a tetejét is megkenjük olajjal.
A tetejére is teszünk egy darab folpackot.
Kelesztjük kb 60 percet amíg nagyjából a duplájára nő.
(Ilyen módon alakul ki a tészta sajátossága.)
A rudak elkészítése több féle is lehet, általában 1 cm vastagágú rudacskák lesznek a végére.
Vagy kinyújtjuk ujjnyira, daraboljuk és kicsit meghúzzuk.
Vagy kinyújtjuk és daraboljuk majd sodorjuk.
Könnyebb a tésztát darabolni ha egy lapos eszközzel (tészta kártya) rányomva, egy mozdulattal vágjuk.
Sütőlapon sütőpapírra rakosgatjuk egymástól kis távolságokra.
Sütés 200 C-on 20 percig amíg barnulni kezd. (a 20p. változó minden sütőnél, figyelni kell ahogy sül).
10 perc után már biztos nézhetjük hol tart, ha maximum középbarna foltok vannak rajta vagy az alja már egyenletesen sült kivesszük.
Köszönöm szépen, a kenyérrudakat megsütöttem, ez nagyon finom.
Vigyázztam a szomszéd kutyájára, kertet ápoltam, míg ők elmentek egy hétre, erre kaptam 2000ft-ot, vettem tartós tejet, rizst, krumplit és csirkemájat is.
Lesütöttem egy jó kis hagymás májat, ezt eszem most vacsorára, nagyon finom és laktató, hozzá friss kenyér, amit én sütök.
Tojásos rizs, sült krumpli tükör tojással és májas rizst is fogok tudni csinálni. Ezekkel már bőven elleszek. Csináltam hamis gyümölcs rizst is, annyi, hogy tejberizs és lekvárral elkeverve hűtőszekrénybe jól lehűtve, de nagyon finom.
Még egyszer köszönöm a segítséged!
A hagymás máj az finom kenyérrel :P meg a sült krumpli tükör tojással is.
Sültkrumpli tuti tipp :P
Hogy nagyon finom és egységes állagú legyen félig megfőzzük a burgonyát, alaposan lecsepegtetjük és úgy sütni ugyanúgy. A főzés állapota kb félig, csak azt érdemes megnézni hogy még ne legyen túl puha. ;) Belül omlós vajpuha kívül ropogós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!