Ezek vannak itthon még a hónapra kellene ezekből főznöm valamit?
10kg cukor, 5kg liszt, 30db tojás, 4 kocka margarin, 2 csomag szeletelt sajt, 1 liter olaj, fűszerek, mustár, só, sütőpor, 1 csomag spagetti tészta, 4 üveg lekvár, 1 kocka élesztő, 1kg kenyér, kis zsír, 1 paradicsom lé-450ml-es
Ez az összes, más nincs és nem is lesz pénzem venni már semmit sem, ezt kell beosztanom.
170cm magas vagyok és 42-43kg, nem eszek sokat, nem vagyok finnyás.
Úgy kellene, hogy ne járjak úgy, mint múlt hónapban, hogy utolsó 3 napra nem jutott étel, csak cukros víz, mert rosszul voltam nagyon.
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm szépen.
Egyedül élek, csak magamat kell ellátnom.
Óhh pirítós margarinnal meg lekvárral, azt szeretem nagyon, lekváros kenyeret vacsoráztam ma is:)
1kg kenyér nekem 3-4 napig elég, 2-2 szeletet eszek reggelire és vacsorára is, de van, hogy csak 1-et.
Rántottát 2 tojásból csinálom reggelire és hozzá 1 szelet kenyér.
Nem tudom, ismered-e, szerintem sok hasznos ötletet találhatsz ezen a blogon:
[link] (ez a legrégebbi bejegyzésekre mutató link).
Ha hasonló helyzetben lennék, biztosan átolvasnám, szerintem hasznos lehet.
palacsinta, lángos, fánk, grízes tészta, sajtos tészta, lekváros tészta. Esetleg paradicsomos-sajtos rakott tészta. Tojásleves, kenyérleves (ugyan az , mint a tojás leves, csak épp kenyér van benne), paradicsomleves.
Ha van otthon kakaóporod, vagy fahéjad, akkor csinálhatsz kakaóscsigát, vagy fahéjascsigát. Ha tudnál répát szerzeni, vadasmártást csinálhatnál, tésztával vagy nokedlivel. Ha hagymát, akkor a hagymakrémleves pár forintból kijön.
hogy a kenyér ne száradjon rá :)
reggeli vacsi
Bruschetta (e:bruszKéTTá)
Olasz pirítós, fűszeresen eredetileg olivaolajjal vagy vajjal. Alapvetően bazsalikom, só bors, paradicsom. De lehet rajta sokminden, oregano, fokhagyma, hagyma akár feltétek, sonka stb. Ez egyszerűbb változat lesz.
Hozzávalók:
2 szelet kenyér (2 cm vastag szeletek)
margarin (2 ek)
bazsalikom (1 csapott kk)
bors
só
Kenyeret 2 cm-es szeletekre vágjuk. Egy főre 2-3 szelet. Sütőt elmőmelegítjük jó forróra 220 C, fontos hogy ne száraz kétszersült legyen hanem piruljon és inkább előbb vegyük majd ki ha kész.
Margarint serpenyőben megolvasztjuk kis lángon, beletesszük a bazsalikomot, borsot sót. Kézzel szórjuk és szépen elosztjuk a fűszereket. Bazsalikom mint egy erős sózás, bors mint egy nagyon lágy sózás (éppen csak), só ahogy szereted. Elég neki fél perc kevergetéssel és levesszük a tűzről. Hagyjuk pár percet hogy kicsit összeérjen. Rákenjük a kenyérszeletekre sütőecsettel (márthajuk is de ne igya be nagyon, viszont kicsit 2 mm mélyen igen) és betesszük az előmelegített sütőbe. 5 perc körül elég neki hogy megpiruljon. A kenyér szélei pirulnak legerősebben, ha az megpirult kész. Olyan erősen pirítjuk ahogy szeretjük de inkább kevésbé hogy ne égjen oda. 2 perc után már nézhetjük mennyire pirultak meg.
(Eredetileg először pirítják a kenyeret mindkét oldalon és a fűszeres olivaolaj megy rá feltétekkel. Ma már gyakran sütőben sütik pár perc alatt.)
Igen igen a liszt kelleni fog. A mennyiséggel nincs gond csak ehető legyen.
Ehhez kenyeret kell sütöd. Előnye hogy mint mi is itthon sütjük, nincs benne puffasztó meg ilyenek. Nagyon sokan sütik otthon és ha kitanuljuk igazi minőségi kenyeret ehetünk.
Ennek a szakértő segítője Limara. :) Ha rákeresel van weboldala, fent van kenyér recept, és facebookja is van ott érdemes megmondani hogy első kenyér, de rendes alapos leírása van a weboldalán.
Igazából kenyeret sütni olyan amivel nagyon jól is jársz mert sokkal finomabb mint a boltiak túlnyomó többsége. Mint ez:
Mindjárt jövök a szupi piskótával, abba nem kell élesztő. Csinálunk :) piskóta tekercset. Az majd megdobja a kedélyeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!