Tamas2000 kérdése:
Azt olvastam hogy ha felforaljuk a tejszínt akkor keményre verhető lesz de sokkal tovább tert felverni. Miért?
Figyelt kérdés
#teszín
2014. aug. 20. 12:31
1/9 anonim 



válasza:





A tejszínt pont hüteni kell felverés előtt.
2/9 anonim 



válasza:





Szerintem, ha felforralod és nem főzőtejszín, akkor inkább kicsapódik. A főzőtejszín meg nem felverhető.
3/9 A kérdező kommentje:
Vagyis ha felforaljuk a tejszínt aztán lehütsök 2-4 celsius fokra akkor keményre verhető lesz de tovább tart felverni. Miért.
2014. aug. 20. 13:58
4/9 anonim 



válasza:





Ha felforralod a tejszínt, akkor az már nem lesz tejszín.
5/9 A kérdező kommentje:
Miért?
2014. aug. 20. 15:11
6/9 anonim 



válasza:





mert kicsapodnak a nem tudom mik :D nem hiába kell felverés előtt hűteni
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de sok helyen azt írják hogy felkel foralni és bekell hűtenni hogy jó kemély tejszínhabot kapjunk de ha ez nem igaz akkor miért írják.
2014. aug. 20. 15:20
8/9 anonim 



válasza:





Nem kell lobogva forrnia, csak épp annyira melegítsd, hogy elkezdjen forrni, aztán el is zárhatod. Utána jól le kell hűteni. Mi úgy szoktuk, hogy felhasználás előtti este melegítjük, éjszakára meg megy a hűtőbe.
Azt én még nem tapasztaltam, hogy tovább tartana felverni. Viszont gyönyörű krém lesz belőle, ami nem esik össze pár óra alatt.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. aug. 20. 16:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!