A tarlórépa ugyanaz, mint a vajretek? Valahol ezt olvastam! Ha nem ugyanaz, hol lehet tarlórépát venni most Pesten?
Jól olvastad, itthon vajretek, sörretek néven a Brassica rapa subsp. rapa kerül forgalomba, aminek tarlórépa a hivatalos magyar neve. Persze a hibridek, keresztezések miatt lehetnek kinézetbeli eltérések.
Auchanban mindig szoktam látni, hogy pont most van-e az jó kérdés, de pár hete még volt.
Köszi szépen az infót!!Találtam a piacon,eddig nem tudtam,hogy a kettő ua.
Egy angol nyelvű libanoni savanyúság receptje miatt kellett,amit egyszer ettem,és azóta kerestem a receptjét,abban volt a turnips,és a latin és angol név alapján a tarlórépát dobta ki a google!
Szóval mégegyszer nagyon köszi:)
A tarlórépa (kerekrépa; angolul turnip) és a retek (ide tartozik a sörretek is; angolul radish) nem ugyanaz. A rendszertani besorolásuk a családig ugyanaz (mindkettő a káposztafélék családjába tartozik), de alább már nem: a tarlórépa nemzetsége Brassica [link] , a reteké Raphanus [link]
A vetőmagkínálatból és a leírásból is jól lehet látni a különbséget:
Elvileg most (november) lehet kapni, de idén (2015) még nem láttam, pedig kerestem. Majd megnézem a biopiacon a hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!