Olvastam, hogy a savanyú káposztát régen nem sóval készítették, hanem különböző fűszerekkel (só nélkül). Ismeri valaki ezt az eredeti, régi receptet?
Kérem, hogy a kérdésemre olyan emberek válaszoljanak, akik tudják arra a választ! Köszönöm!
Közben találtam egy receptet a neten:
Savanyú káposzta só nélkül recept
» 2,5 kg fehér káposzta
» 40 g szőlőcukor
» 2 citrom leve
» 1 l felforralt víz
» borókabogyó
» kömény
» kakukkfű
» szőlőlevél
» kapormag
Fehér káposztát finom csíkokra vágjuk, majd beletesszük a szőlőcukrot, citromlevet és a fűszereket, és elkeverjük. Cserépedénybe tesszük, és alaposan letapogatjuk. Felforralt és lehűtött vizet ráöntjük, egy ledörzsölt kővel leterheljük és 3 hétig szobahőmérsékleten hagyjuk.
Forrás: [link]
Valamint erre bukkantam:
"A fermentációt a káposzta levében természetesen előforduló tejsavbaktériumok indítják, míg a só megakadályozza más mikrobák kifejlődését. Kefirgomba hozzáadásával kiküszöbölhetjük a só használatát."
Forrás: [link]
Ám további recepteket, leírásokat is szívesen fogadok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!