Spagettitésztát lehet házilag készíteni?
Igen, csak nem túl egyszerü. A tésztája 1 kg liszt (rétesliszt, vagy durumbúza), 5 tojás+ 5 tojássárgája, 1 dl olivaolaj - ezt nagyon jól ki kell dolgozni, és legalább egy órát pihentetni fólába csomagolva.
A formázásra több módszer van: eredetileg 2 mm vastagra nyújtva mint a cérnametéltet felvágják ugyancsak 2 mm szélesre és a tésztacsíkokat kicsit megsodorgatva kiteregetik egy száritókötélre száradni.
A másik - sziciliai módszer: a tésztát kicsit ki kell nyújtani, kisebb, hosszúkás darabokat vágni belöle és az egyik végét erösen fogva sodorgatni, az elnyújott részt a tartó kézre feltekergetve - igy egy hosszú és hengeres tésztaszál lesz belöle. Ezt a tészta többi részével ugyanigy folytatni, és utánna ezeket szárítani.
A harmadik: a húsdarálóhoz kapható egy elötét, amin keresztül a darálóval ki lehet nyomni spagettiket (a kést ki kell belöle venni), hasonlóan a darált kekszhez.
Ha netán valamit még szeretnél kérdezni, irj privátba, ott minden nap benézek.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!