El lehet űzni a spenótfőzelék szagát, hogy ne legyen érezhető?
A spenótfőzelék alapanyagait külön-külön más ételekben meg tudom enni (spenótos lasagna, foghagyma pirítóssal vagy lencsefőzelékben... stb.), így együtt ezzel a kombinációban viszont ki lehet üldözni vele a világból, rosszul vagyok tőle, már a szagától is, émelyeg a gyomrom, a konyhába se tudok bemenni (így olyankor enni se tudok rendesen - ez azért is probléma, mert én a fogyásra vagyok hajlamos, és semmi szükségem fogyni).
A családom nehezen érti meg, hogy ez nekem ténylegesen probléma, addig el se jutok, hogy egyek belőle, de mást se tudok enni, ha nem spájzolok be magamnak zárt ajtók mögé, hogy a konyhába se kelljen kimennem, ráadásul mindig akkor találják ki, hogy ezt akarják enni, amikor több napot mind itthon vagyunk (pl. hosszú hétvégén), és az egész lakás átveszi azt a szagot.
Nem akarom őket megfosztani ettől az ételtől, ha akarnak, egyenek belőle, csak ne lenne olyan erős szaga, és akkor nekem se okozna akkora problémát.
Elöször is szerintem símán hisztis vagy.
De minden lakásban vannak ablakok, ha azokat kinyitod, akkor gyorsan kiszellözik mindenféle szag.
Te simán utálod a spenótfőzeléket, más bajod nincs.
de azért nem kellene túlzásba vinni a reakcióidat, mert a többieket is csak zavarod vele.
A spenótfőzeléknek csak a fokhagymától lehet "szaga ", van, aki nem bírja, de nem kell azért jelenetet rendezni.
Biztosan nem direkt, és nem minden hétvégén, amikor te otthon vagy akkor főznek spenótot.
Ha meg véletlenül mégis azt főznek, nem hiszem, hogy kényszerítenek az evésére, a szagát meg el lehet viselni.
Talán toleránsabb is lehetnél...a hiba nem mindig a mások készülékében van:)
A spenótot és a fokhagymát is meg tudom enni külön-külön, így együtt nem, és nagyon zavarja a gyomromat a szaga ennek a kombinációnak, nem reagálok túl semmit, akármit is gondol egy kívülálló, de nem jó, hogy én nem tudok kimenni enni se a konyháig, csak mert a család éppen ezt főzi, engem nagyon zavar, és jó lenne, ha lehetne csökkenteni ezt a szagot, hogy a gyomrom ne reagáljon így, és a család többi tagja is ehesse ezt az ételt. Szellőztetünk, de nem elég, nem tudom, hogy csinálják, amitől ilyen erős, nem tudom, mások hogy csinálják, amihez elég egy szellőztetés is, ami kiviszi a szagot, nálunk sose volt elég, és nem reagálom túl. Biztos van olyan elkészítési mód, olyan plusz hozzávaló, ami enyhítené a szagot, de nem módosítaná annyira az ízét.
Nem tehetek arról, hogy a gyomrom így reagál.
Vannak más ételek is, amiket nem szeretek, de egyet se utasít el ilyen intenzíven a gyomrom úgy, mint ezt. (természetesen arról nem tudok nyilatkozni, amivel még nem volt dolgom)
Nem tudom, mi okozza, nem tudom, honnan ered ez a reakció nálam, nem tudok rá magyarázatot a múltamban, amíg vissza tudok emlékezni, de igenis zavar, és kell lennie megoldásnak, csak még nem tudom, mi az. Talán van itt olyan konyhazsonglőr, aki tud valami tippet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!