Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit spenótból hogy lesz...

Mirelit spenótból hogy lesz jó spenótfőzelék?

Figyelt kérdés

Van itthon egy zacskó spenót,és szeretném megcsinálni,de életemben még nem csináltam,bár mást sem nagyon.Ezért kérlek benneteket,hogy írjátok meg hogy lesz a legfinomabb,de kérlek,hogy mindent részletesen,mennyiséget,módját,stb.

16/L

2011. jan. 7. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
2 kanál lisztből csinálsz zsemleszínű rántást, ráteszel 1-2 gerezd fokhagymát (csak ne égesd meg), ráteszed a kiolvasztott spenótot (kicsavarni nem kell, a zacskóból öntheted, csak ne legyen fagyott), felöntöd 1 liter tejjel, teszel bele fél evőkanál vegetát és kevés sót. Főzöd kb. 10-15 percig. Tejbe áztatsz egy egész zsemlét, leturmixolod (kevés tejjel), ezt beleöntöd a spenótba (ezzel süríted) és összeforralod. Ha sótlan, megsózod.
2011. jan. 7. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első az érdekes, különösen a zsemlés rész!

Én nem bonyolítom!

2 e.k olajon kicsit megdinsztelem a spenótot reszelek rá 2 gerezd fokhagymát, megszóróm 2 ek liszttel, és felöntöm 2dl tejjel, és 2dl tejszínnel. Csak só kell bele. Van aki egy kis cukrot is szokott bele tenni, de nem annyit, hogy édes legyen, csakhogy kellemes!Egyet forr és kész!

2011. jan. 7. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy kicsi szerecsendiót is reszelhetsz bele, attól finomabb.
2011. jan. 7. 11:13
 4/7 anonim ***** válasza:

anyukám is tejes zsemlével süríti és nagyon finom.

fokhagyma,bors a fűszere.

2011. jan. 7. 11:48
 5/7 doboszoli ***** válasza:

Érdekesség:

Spenótot kizárólag édesen ettem még, idegenül hangzik a sós-fokhagymás. Édesen viszont imádom. (mint a sóska)

2011. jan. 7. 19:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Első válaszolótól kérdezném,hogy ezek a mennyiségek,a két kanál liszt,1 l tej,stb.ezek az egy csomag/45dkg/ spenótra vonatkoznak,ugye?Nem egy kilóra..jól értelmezem?
2011. jan. 8. 12:47
 7/7 Ice-ozsé válasza:

Szia!

Én másképpen tanultam nagymamámtól, ő nem rak bele zsemlét....

Úgy készítem el, hogy két darab 450g-os mirelit spenót és egy liter tejet felteszem a tűzre, ha kiolvadt, még főzöm egy kicsit (15 perc) de ott kell állni mellette, mert hamar kifut, tehát kevergetni kell lassú tűzön.

Utána csinálok egy jó fokhagymás rántást ezt beleteszem.

Na és ez után jön az úgynevezett zsemle helyett...

Én tojást keverek bele olyan 5-6 darabot a fent említett mennyiségbe.

Jó étvágyat

2016. szept. 28. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!