Mirelit spenótból hogy lesz jó spenótfőzelék?
Van itthon egy zacskó spenót,és szeretném megcsinálni,de életemben még nem csináltam,bár mást sem nagyon.Ezért kérlek benneteket,hogy írjátok meg hogy lesz a legfinomabb,de kérlek,hogy mindent részletesen,mennyiséget,módját,stb.
16/L
Az első az érdekes, különösen a zsemlés rész!
Én nem bonyolítom!
2 e.k olajon kicsit megdinsztelem a spenótot reszelek rá 2 gerezd fokhagymát, megszóróm 2 ek liszttel, és felöntöm 2dl tejjel, és 2dl tejszínnel. Csak só kell bele. Van aki egy kis cukrot is szokott bele tenni, de nem annyit, hogy édes legyen, csakhogy kellemes!Egyet forr és kész!
anyukám is tejes zsemlével süríti és nagyon finom.
fokhagyma,bors a fűszere.
Érdekesség:
Spenótot kizárólag édesen ettem még, idegenül hangzik a sós-fokhagymás. Édesen viszont imádom. (mint a sóska)
Szia!
Én másképpen tanultam nagymamámtól, ő nem rak bele zsemlét....
Úgy készítem el, hogy két darab 450g-os mirelit spenót és egy liter tejet felteszem a tűzre, ha kiolvadt, még főzöm egy kicsit (15 perc) de ott kell állni mellette, mert hamar kifut, tehát kevergetni kell lassú tűzön.
Utána csinálok egy jó fokhagymás rántást ezt beleteszem.
Na és ez után jön az úgynevezett zsemle helyett...
Én tojást keverek bele olyan 5-6 darabot a fent említett mennyiségbe.
Jó étvágyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!