A mirelit tengeri halat csak olajban süthetem ki vagy betehetem egy tepsibe sütőpapírra? Aki csinálta már így, megírná hogy milyen lett?
Én nagyon szeretem a hekket, és így csinálom:
Lekaparom róla a pikkelyeket, levágom a hosszabb uszonyokat, aztán kipucolom (fekete hártya), majd bekenem sóval. Összekeverek lisztet pirospaprikával, ez lesz a panír. Kicsit letörölgetem a halakat, majd egyenként beleforgatom a paprikás lisztbe. Tesibe sorba rakom 2-3 evőkanál olajat locsolok a tetejére, majd fóliát teszek rá. Be a sütőbe, kb. 1/2 óra múlva leveszem a fóliát, kicsit meglocsolom a saját (olajos) levével, aztán, ha piros a teteje=kész. Én hideg, karikára vágott majonézes krumplival szoktam enni. Nagyon finom, és nem használtam el rengeteg olajat a kisütéséhez.
Nem hiszem hogy nagyon rossz lenne!
Múltkor lazac steak-et sütöttem betettem mikróba hogy annyira megolvadjon a széle hogy a fűszerek rátapadjanak, Kicsi vajjal kikentem a tepsit és a fűszeres felével sütöttem először. Nem ázott szét, kicsit tovább sült de jó volt nagyon így is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!