Borsófőzelék mirelit borsóból hogyan? Írnátok nekem receptet?
Én is felteszem főni, ahogy az előzőekben is írták, csak én kicsi cukrot is teszek hozzá, és csak kevés sót, mert úgy tudom, a sótól megkeményedhet a zöldborsó héja, és a rántásba nem teszek pirospaprikát. Hideg tejjel engedem fel a rántást, és amikor már kész a főzelék, akkor kiveszek egy kisebb mennyiséget, amit összeturmixolok, és visszateszem a főzelékhez, még egyszer összeforralom. Ez azért jó, mert sűrít is, és a színe is üdezöld lesz, még akkor is, ha véletlenül nincs itthon petrezselyem.
Természetesen a végén még utánasózom, ha szükséges.
Ha pedig véletlenül sűrűbb lett, mint ahogy szerettem volna, még egy kis tejet hozzáteszek, és átforralom.
én nem rántással csinálom a borsófőzeléket.
mirelit borsót pici olajon, pici vízzel, sóval, cukorral fedő alatt megpárolom. Mikor már majdnem puha, megszórom liszttel, hogy épp hogy ellepje és utána felöntöm tejjel. Annyival, hogy olyan főzelék állagú legyen. A végén én is dobok bele petrezselymet.
Pici zsírra (olajra) teszem rá fagyott állapotban, gyorsan átkavarom és pici vizet öntök rá. Már akkor beledobom az apróra vágott petrezselymet is. Só, és kevés cukor. Födő alatt puhára párolom.
Amikor kész, liszttel megszórom, vízzel engedem fel.
Ha kell még utána sózok, cukrozok. Imádom. (Egyébként a mamám is mindig tejjel öntötte fel, no személy szerint én inkább maradok a víznél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!