Miért hiszi szinte mindenki, hogy a paradicsom zöldség? (najó, még sok mást rosszul tudnak az emberek nagyrésze, pl a dinnye)
Nem kérek, olyan válaszokat, hogy a paradicsom igenis zöldség. Utánaolvastam, és aki nem hisz az is tegye meg.
Meg amúgy is a paradicsom PIROS a ZÖLDség meg zöld :D
De miért vannak olyan sokan elveszve ebben a témában? Miért hiszik olyan sokan, hogy a paradicsom zöldség?
AZt egy viccnek szántam :D de van zöld paprika is :)
Oké, hogy nem érdekel titeket, de akkor kérem, legalább használjuk már az eszünk, és ne nevessük ki azt aki a paradicsomot gyümölcsnek nevezi, a dinnyét zöldségnek, az epret/szamócát pedig semminek, hisz csak azok a kis fekete magok vagy mik a gyümölcsök, maga a piros,húsos "semmi" az "semmi"
Wikipédia szerint
"A paradicsom (Solanum lycopersicum) a burgonyafélék családjába tartozó növény, Dél- és Közép-Amerikában őshonos. Egyaránt jelenti a növényt és annak bogyótermését, amelyet Magyarországon elsősorban zöldségként használunk fel. Népies neve: paradicska, tomata, tomató."
Ebből nekem nem az jön le, hogy gyümölcs lenne :)
Olvass kicsit jobban utána. EGyébként meg..... Magyarországon elsősorban zöldségként használjuk fel...
Tehát van aki, tényleg tudja, hogy gyümölcs de a legtöbben nem, ezért elsősorban
Régen paradicsomalmának nevezték. Gondolom, az alma miatt hívja valaki gyümölcsnek.
De akkor a burgonya is gyümölcs? Mert a burgonyafélék családjába tartozik.
Egyébként nem mindegy, hogy mi? Finom és kész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!